Nyhet

— Tromsø kan bli Norges nye musikkhovedstad

GAFFA.no - alt om musikk.

Det mener elektropopduoen Snö, bestående av Hallvar Agersborg og Martin Hotvedt. Denne uka er de klare med sin tredje offisielle singel, Planetarium.

Låta, som er ute i morgen, følger Krig, som ble «Ukas låt» på NRK P3 og fikk plass på kanalens B-liste fra oktober samme år til januar i fjor, og Bølga, som fikk drahjelp både fra statskanalen og strømmestjenesten Spotify. Sistnevnte løftet frem låta som «det beste av ny pop».

LES OGSÅ: P3-debatten fortsetter.


De to Tromsø-guttene henter, ifølge et presseskriv fra plateselskapet, inspirasjon fra ishavsbyens stolte elektronikatradisjon. Men de mener det bor mye mer i musikkmiljøet i byen enn elektronisk musikk.

— Byen er jo ikke ukjent med å produsere popstjerner, som for eksempel Lene Marlin og Espen Lind. Akkurat nå har vi et av de heteste navnene i Musikk-Norge, Dagny. I tillegg er det mange Tromsø-artister som slår fra seg innenfor sin sjanger: Lüt, The Modern Times, MØRK, OH!, Klish, Heave Blood & Die, Jadudah for å nevne noen, uttaler Agersborg og Hotvedt.

Artikkelen fortsetter under låta.

Videre peker duoen blant annet på opprettelsen av musikkhuset Tvibit som en katalysator for at musikkmiljøet i byen, som ifølge de to tidligere var litt polarisert, nå blomstrer.


De er sikre på at dette tilrettelegger for mer spennende fra Tromsø fremover, både på radio og live.


— Tromsø kan bli Norges nye musikkhovedstad. Med disse fasilitetene, samt talentetet og driven som bor i byen setter vi kun våre egne begrensninger. Det hersker fortsatt en gammel tanke om at man må flytte til Oslo, Bergen eller utlandet for å lykkes som musiker, men denne kan fort være i ferd med å snu, hevder de.

LES OGSÅ: Her vil de arrangere storkonserter i Bergen.

Planetarium er ute på diverse strømmetjenester fra i morgen av.


ANNONCE