Nyhet

Skrev album med krigsveteraner

GAFFA.no - alt om musikk.

Den anerkjente sangeren og låtskriveren Mary Gauthier laget et helt album skrevet i samarbeid med amerikanske krigsveteraner og deres familier.

Rifles & Rosary Beads ble sluppet fredag, til sterke anmeldelser. Britiske The Independent kaller albumet «hennes mest imponerende og rørende verk til nå». Det sier ikke lite for en artist kjent for særdeles sterke og ærlig nakne låttekster.

Denne gangen kom sangene til etter et fire år langt samarbeid med organisasjonen Songwriting with Soldiers, der hjemvendte soldater forteller sine historier til låtskrivere.


LES OGSÅ: Kraftwerk topper plakaten til norsk festival.

Om en av låtene på albumet, Soldiering On, sier Mary Gauthier:

— Jeg skrev denne sammen med Jennifer Marino, pensjonert marinesoldat og pilot. Hun lærte meg at de samme egenskapene som vil redde en soldat i kamp, er de samme egenskapene som tar livet av dem hjemme. Vi befinner oss i en krisetid med selvmord blant krigsveteraner. Denne låten prøver å se på hvorfor.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Gauthier gir dermed sitt bidrag til å skape oppmerksomhet rundt at anslagsvis 7.400 tidligere soldater tar sine egne liv årlig i USA. Men også hva deres pårørende opplever, som i låten The War After The War, der refrenget lyder: «Hvem skal ta seg av dem som tar seg av dem som dro i krigen?».


LES OGSÅ: Tilbyr fans gratis terapi før konserter.

Hun gjenspeiler også bitterheten mot alle dem som flagger og heier på soldatene i parader, inklusive politikerne, og så sender dem rett tilbake – i låten Bullet Holes in the Sky.

(©NTB)


ANNONCE