Nyhet

Mister bandmedlem

GAFFA.no - alt om musikk.

Indierocktraverne i Foals meddelte i helgen at bassist Walter Gervers forlater bandet etter 12 år, bandet bekrefter dog samtidig at de er godt i gang med sitt femte album.

Nyheten ble formidlet gjennom et håndskrevet notat som ble postet på sosiale medier fredag.

Lappen var ikke skrevet av Gervers selv, men er en felles uttalelse fra de resterende medlemmene. Han forlater visstnok bandet som «en god venn», og hans avskjeden ryktes å være av udramatisk karakter. Bandet har beholdt den samme lineupen siden debutalbumet, og dette er første gang de gjør utskiftninger siden frontmann Yannis Philippakis tok over for den originale vokalisten Andrew Mears.


Mears har senere gjort seg bemerket som vokalist i bandet Youthmovies.

LES OGSÅ: — Jeg følte ikke at musikken var ærlig.

I notatet takker bandmedlemmene Gervers for reisen så langt, og mot slutten benytter de også anledningen og til å røpe at de er i studio og jobber med sitt femte album. 


Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.


For sine tidligere utgivelser har bandet halet inn prestisjetunge priser fra NME- og Q Awards, og vært nominert til både Brit Awards og Mercury Prize. De har en stor og trofast fanskare, og kan gjerne sies å være et av de få indierock-bandene som har overlevd og levert konsistent brukbart materiale, selv etter at sjangerbølgen de kom på banen med etter hvert har ebbet ut.

Vår anmelder Geir Magne Staurland var vitne til deres opptreden på Øyafestivalen i 2016 - og stilte den gang spørsmål om hvorvidt sjangersegmentet Foals befinner seg i er like potent som det en gang var.

LES OGSÅ: Gruppevoldtektssak mot metalband droppes.


Det er ennå uvisst hvem som tar over stafettpinnen som bassist i Foals, og det er også uvisst hvorvidt Walter Gervers har umiddelbare planer om nye musikalske prosjekter.

ANNONCE