Nyhet

La all smerte inn i filmrollen – nå er artisten Oscar-nominert

GAFFA.no - alt om musikk.

Midt under skilsmissen fikk sangeren Mary J. Blige en filmrolle helt annerledes enn sine tidligere forsøk foran kamera.

Hun spiller Florence, kona til en fattig leilending i kjølvannet av andre verdenskrig, i Netflix-filmdramaet «Mudbound».

Filmen skildrer to hjemvendte soldater, en svart, en hvit, som sliter med krigstraumer og rasisme i Sørstatene rett etter andre verdenskrig.


— Rollekarakteren ble for meg et sted jeg kunne legge alt jeg slet med. Jeg opplevde smertelige ting privat, og led virkelig. Men der kunne jeg hvile fra all smerten, all forvirringen, og likevel forsøke å fremstille en sterk kvinne, sier Blige ifølge The Independent.

LES OGSÅ: Tilbyr fans gratis terapi før konserter.

Nå opplever hun å bli tatt på alvor som skuespiller. Hun forteller i intervjuet at noe av det første vanskelige hun støtte på, var å spille uten sminke og parykker.


– Jeg hadde ikke innsett hvor avhengig jeg var av slike ting for å føle meg vakker. Jeg hadde ikke engang innsett hvor usikker jeg var uten dem. At jeg var så forfengelig, og ikke så veldig dyp. Det lærte meg en lekse, og å elske meg selv dypere, sier Mary J. Blige, som kjørte på med rolletolkningen – og dermed kjempet mot sin egen frykt.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Dermed gråt hun da hun så seg selv på lerretet – fordi hun følte hun så på en karakter, en annen.

— I alle mine tidligere filmer har jeg bare sett meg selv, sett Mary J. Blige. I «Mudbound» var det mer «hvem er det?", noe som var skummelt. Og da er målet oppnådd, sier Blige, som er birollenominert til Oscar og nå opplever at rolletilbudene hagler inn.

LES OGSÅ: — Tromsø kan bli Norges nye musikkhovedstad.


(©NTB)

ANNONCE