Nyhet

Får oppmerksomhet i Billboard

GAFFA.no - alt om musikk.

Den norske musikkappen oiid ble lansert i forrige måned og har nå jobbet direkte med en ekte jazz-stjerne som del av et nylig inngått samarbeid med Concord Records.

Ifølge Billboard, som trakk frem den norske musikkappen og samarbeidet med det amerikanske plateselskapet i slutten av forrige uke, var det første konkrete prosjektet de to partene samarbeidet om en live-stream med Esperanza Spalding (bildet) og hennes Exposure-prosjekt.

Da sto oiid for videoproduksjon og teknologi da den Grammy-vinnende jazz-stjernen live-streamet innspillingen av sitt kommende album gjennom en tidsperiode på 77 timer via Facebook Live. Ifølge Billboard nådde sendingene ut til hele tre millioner mennesker i denne perioden.


LES OGSÅ: Taket på ikonisk konsertarena kollapset.

Nå tas det hele et skritt videre. Ifølge det innflytelsesrike amerikanske musikkmagasinet vil brukerne av den norske appen kunne «dekonstruere innspilte låter, spille med, eller ta del i en historieseksjon».

Dette er en helt ny måte å utforske Esperanza Spalding sin kreative prosess på, loves det.


Artikkelen fortsetter under videoen.

— Vi lagde en fantastisk mengde musikk, og nå har vi muligheten til å dele prosessen på en helt ny måte. Jeg elsker at oiid så sammenhengen mellom hva de ønsker at appen skal gjøre, og hva jeg ønsket å gjøre med dette prosjektet: Bryte muren og distansen mellom artistens verk og dens lyttere, sier Spalding selv i en uttalelse til magasinet.


Den norske musikkappen lover å annonsere samarbeid med en rekke plateselskaper i tiden fremover.

LES OGSÅ: — Egentlig er jeg en hore, jeg også.

Concord Records ble stiftet i 1995 og satser hovedsakelig på jazz, blues og rock. Plateselskapet gir blant annet ut musikken til artister som Kate Bush, Lindsey Stirling, Paul Simon, Chick Corea, Dave Brubeck og Bill Evans.


ANNONCE