Nyhet

Elton John har lagt sin elsk på norske Fieh

GAFFA.no - alt om musikk.

Den britiske poplegenden trekker frem det norske prosjektet i et radioprogram.

Da nettstedet Musikknyheter offentliggjorde listen over de artistene en samlet norsk musikkbransje har mest tro på i 2018, var det Fieh (bildet) som endte øverst på listen.

Listen var satt sammen av journalister, bloggere, platearbeidere og festival- og konsertbookere, og inneholdt altså de fremadstormende, unge musikknavnene de mente det er verdt å holde øyne – og ører – åpne for i 2018.


LES OGSÅ: Hvem er Fieh?

Men det er ikke bare norsk musikkbransje som har troen på Fieh: Selveste Elton John har også lagt sin elsk på det norske musikkprosjektet, som frontes av 24-årige Sofie Tollefsbøl fra Toten.

I sitt radioprogram på Apple Music, «Elton John Rocket Hour», trakk han nemlig nylig frem låten Glu av Fieh. Det var VG som først omtalte saken.


— Sangen heter Glu, og jeg elsker den, sier Elton John i programmet.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Poplegenden har allerede trukket frem norske artister som Sigrid og Astrid S i radioprogrammet sitt, og nå har han altså funnet enda mer norsk musikk han liker.

LES OGSÅ: Grammy-sjefen svarer på kritikken.

Til VG forteller en fornøyd Tollefsbøl følgende:


—  Det finnes vel knapt noen større nålevende låtskriver enn Elton John, så å få anerkjennelse fra den kanten føles ganske absurd - og fryktelig kult! Vi trodde egentlig ikke våre egne ører når vi hørte det.

Annonserte sin siste turné

I forrige uke kom den triste beskjeden om at Elton John er klar for sin aller siste turné. «Den neste turneen blir min siste», sa han.


LES OGSÅ: GAFFA presenterer egen scene på by:Larm.

Da den britiske artisten avslørte planene om å gi seg, lovet han å «avslutte med et smell». Den planlagte turneen skal omfatte hele 300 konserter i land over hele verden – og vil pågå fram til 2020.

ANNONCE