Nyhet

BBC om Grammy-utdelingen: «Særdeles urimelig»

GAFFA.no - alt om musikk.

På tross av hvite roser med støtte til #metoo og #TimesUp: Kvinneandelen på søndagens Grammy-show var ikke rare greiene. Det avstedkom en ny hashtag.

Ifølge BBC var Alessia Cara eneste kvinnelige artist som vant en større pris: Hun ble beste nykommer i kjølvannet av suksessen med låten Stay, som hun sang sammen med Zebb – og som den norske produsenten og låtskriveren Anders Frøen, alias Mood Melodies, har vært med på å skrive.

LES OGSÅ: Eminem til Norge - for første gang på 17 år.

Andre kvinnelige stjerner som Lady Gaga, Lorde, SZA – som var nominert til hele fem Grammy-priser – og Kesha ble forbigått når det kom til å hale i land seiere.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Bare 17 priser – av 86 mulige – gikk til kvinner eller band med kvinner i front, har BBC regnet seg frem til, noe kringkasterens profilerte musikkreporter Mark Savange kaller for «særdeles urimelig» med tanke på fokuset denne kvelden.

Dermed ble hashtagen #GrammysSoMale født, og trendet så smått på Twitter.

Kledd i hvitt

— Vi kommer i fred, men vi mener alvor, sa Janell Monae da hun introduserte Keshas opptreden.

Sangeren som beskyldte sin tidligere produsent Dr. Luke for overgrep uten å nå frem i retten, stilte på Grammy-scenen med et kvinnelig stjernekor med blant andre Cyndi Lauper og Camila Cabello, alle kledd i hvitt.

LES OGSÅ: Norsk musikkfilm får strålende kritikker i internasjonal presse.

— Nå er tiden forbi for ulikheter i lønn, diskriminering eller trakassering av ethvert slag og misbruk av makt, het det videre fra Monae, som betimelig nok oppfordret alle i musikkbransjen til å jobbe for å få tryggere arbeidsplasser, likelønn og tilgjengelighet for alle kvinner.

(©NTB)

ANNONCE