Nyhet

Bassist med fortid i tre legendariske band er død

GAFFA.no - alt om musikk.

Jim Rodford gjorde seg bemerket i The Kinks, The Zombies og Argent.

Det er Rodfords fetter og kollega i de to sistnevnte bandene, Rod Argent som bekrefter bassgitaristens bortgang i et Facebook-innlegg lørdag kveld, skriver VG. Jim Rodford ble 76 år gammel og skal ifølge meldingen til Argent ha falt i trappen tidligere på dagen.

Rodford var med på oppstarten av Argent i 1969 og spilte i bandet frem til dets oppløsning i 1976. To år senere ble han en del av legendariske The Kinks og spilte og turnerte med bandet frem til deres aller siste konsert (som for øvrig var bandets opptreden på Norwegian Wood i Oslo sommeren 1996).


LES OGSÅ: Tom Petty døde av overdose.

De siste årene har ryktene om en The Kinks-gjenforening svirret - uten at de to brødrene Ray og Dave Davies har lykkes i å begrave stridsøksen.

Artikkelen fortsetter under videoen.

I 2004 ble Rodford en del av The Zombies, et band han først skal ha blitt spurt om å bli en del av så langt tilbake som i 1961, ifølge Argents innlegg. Der var han offisielt medlem frem til i dag.


— Helt til slutten var Jims liv dedikert til musikk. Han var usvikelig forpliktet til lokal musikk – som alltid et synlig medlem av den lokale scenen i St. Albans, hvor han har tilbrakt hele sitt liv, står det blant annet å lese i innlegget som er publisert via The Zombies' Facebook-side.


LES OGSÅ: Dobbelt travelt for Adam Douglas.

Rodford var også medlem i bandene The Swinging Blue Jeans og The Kast Off Kinks.

ANNONCE