Nyhet

Sven Wollter i Wiehes musikkvideo om døden

GAFFA.no - alt om musikk.

To aldrende kjemper på hvert sitt felt møtes for første gang – over en musikkvideo: Sven Wollter (84) spiller i en kortfilm viet Mikael Wiehes (71) sang Portvakten.

Låten er det avsluttende tittelsporet på Wiehes fjorårsalbum. Selv kalte han den «en liten sang om døden». For Mikael Wiehe synger han om mannen som åpner porten for oksene inn til tyrefektningsarenaen der de skal dø. En vanlig arbeider, uten gullpyntede klær, som gjør jobben. Dag ut og dag inn.

Mikael Wiehe så ham i Spania en gang, og begynte å tenke: «Hvem er han?".


— Cohen sa at det er detaljene som gjør en låt bra. Mine beste sanger er de som er mest konkrete, når man vet eller føler noe, sier Wiehe, som synger om hvordan portvakten ønsker å dø som oksene – med hodet høyt, når kroppen begynner å svikte ham.

LES OGSÅ: Nå må konsertstedet endre profil.

— Den gir meg rysninger og står meg nærmest. Den handler om hvordan vi formes av det livet vi lever – og begrenses av det. Jeg har åpnet porten i hele mitt liv, sa Mikael Wiehe til NTB i november.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Portvakten-videoen byr ikke på okser, derimot på eplefrø. Og en Sven Wollter som ser på sin gamle kropp – og går ut i skogen. Med spade. Han sa ja uten betenkningstid.


— Han hadde en idé om livet som gjenfødes på en vakker måte, sier Wiehe om filmskaperen Nils Toftenow, som står bak kortfilmen – og tok med de to kjempene til skogs en regnvåt, skånsk høstdag. Nå er filmen ute, melder SVT.

LES OGSÅ: Det norske rockebandet varmer opp for The Killers i Oslo.

(©NTB)


ANNONCE