Nyhet

Saksøker sin egen produsent

GAFFA.no - alt om musikk.

Frank Ocean går til sak mot sin gamle samarbeidspartner, som vil oppgis som medforfatter på en rekke låter på 2016-albumet Blonde.

Ifølge Variety skal Ocean tirsdag ha anlagt sak mot produsent Om'Mas Keith, som han hevder feilaktig skal ha gjort krav på å ha skrevet en rekke låter på albumet.

Angivelig skal det dreie seg om hele 11 sanger på Blonde som Keith feilaktig skal ha registrert seg som medforfatter til hos opphavsrettsorganisasjonen ASCAP.


LES OGSÅ: Lorde raser på Instagram.

Om'Mas Keith var produsent for Oceans første studioskive, Channel Orange, og nå strides partene om Keith muntlig skal ha sagt ja til samme avtale for andre album ut – at han bare fikk en flat sum, men ikke krediteres som medforfatter.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Keith produserte seks låter på Blonde. Men Frank Ocean hevder at han ikke hadde det minste å gjøre med låtskrivingen. Likevel har Keith gjentatte ganger nektet å undertegne avtaler der han vedgår dette.

LES OGSÅ: Flere nye navn til Øyafestivalen.


Nå tar Ocean spørsmålet til retten, for å få en erklæring om at Om'Mas Keith ikke skrev noen av låtene, så vel som et forbud mot at han registrerer eller lisensierer dem ut, skriver bransjebladet.

(©NTB)

ANNONCE