Nyhet

Gitarhelten trekker seg fra kommende verdensturné

GAFFA.no - alt om musikk.

Når Judas Priest inntar Oslo Spektrum sammen med Megadeth i juni blir det uten gitarist Glenn Tipton.

Det opplyser bandet gjennom en oppdatering på judaspriest.com.

«For ti år siden fikk Glenn vite at han var i et tidlig stadium av Parkinson. Fra da og frem til nylig har han levd livet sitt som den store heavy-metal-gitaristen han alltid har vært. Han har klart å beholde den standarden og kvaliteten han selv mener er så utrolig viktig», heter det blant annet i pressemeldingen.


LES OGSÅ: Buktafestivalen lover nye navn hver dag denne uka.

Videre skriver Judas Priest at Tipton trekker seg fra den kommende «Firepower»-turnéen, som treffer Norge 5. juni, og blir erstattet av Andy Sneap. Sneap skal ha opptrådt med de engelske hardrockheltene ved flere anledninger tidligere.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Oslo-konserten til Judas Priest ble annonsert tilbake i desember. I den anledning uttalte arrangør Mark Vaughan hos Atomic Soul følgende overfor GAFFA:


— Det er sjelden at et norsk publikum får oppleve to så store band på én og samme scene! Dette er en kveld som det vil knuse et hvert metalhjerte å gå glipp av. Priest og Megadeth er musikere som aldri ruster. Vi er utrolig stolte av å vise frem disse foregangsfigurene, som attpåtil har lovet at ny musikk er i vente.


LES OGSÅ: Fem nye låter for den kommende uka.

Nå er det altså klart at konserten blir uten den 70 år gamle gitaristen som har vært en del av Judas Priest siden 1974, og som sammen med bassist Ian Hill er det eneste medlemmet som har vært delaktig på alle bandets studioalbum.

ANNONCE