Nyhet

Gigantfestivalen Glastonbury går inn for plastflaske-forbud

GAFFA.no - alt om musikk.

Den store, britiske musikkfestivalen Glastonbury ønsker å forby plastflasker under sitt 2019-arrangement.

Emily Eavis i festivalledelsen opplyser til BBC at man jobber for å få slutt på plastflaskebruken. Arrangørene anslår at det i løpet av festivaldagene går med rundt én million slike flasker.

— Det er et enormt prosjekt, som tar mye tid å håndtere med alle de ulike menneskene vi jobber med, sier Eavis, som er datter av festivalgrunnleggeren.


LES OGSÅ: Beklager utskjelt opptreden.

Rundt 135.000 publikummere inntar festivalområdet, der man i senere år har tatt ulike miljøgrep: I 2014 innførte man stålflasker som kunne fylles opp gratis med vann, fulgt av halvliters stålkopper i 2016 – anti-aerodynamisk designet for å minske skade om noen prøvde å kaste dem.

Artikkelen fortsetter under videoen.


I 2016 kom slagordet «Love the farm … leave no trace», der man ba festivalgjestene om å begrense forsøpling og resirkulere, ta med seg telt og ikke tisse overalt. Likevel var forsøplingen blant festivalhistoriens verste, og opprydningen tok to uker, ifølge The Guardian.

LES OGSÅ: Absurd rykte før Glastonbury 2019.


Glastonbury har et års pause og blir ikke arrangert i år, men vender tilbake i 2019 og skal feire 50-årsjubileet i 2010.

(©NTB)

ANNONCE