Nyhet

Festivalene lover likestilling på plakatene

GAFFA.no - alt om musikk.

Nytt internasjonalt initiativ lansert denne uka.

Flere store festivaler som The Great Escape, Way Out West og Iceland Airwaves vil gjøre en innsats for å oppnå eller opprettholde et likestilt program til 2022.

LES OGSÅ: Bon Iver til Norge.


Det er britiske PRS Foundation har lansert sitt internasjonale Keychange initiativ, et initiativ som tas for å øke likestillingen på festivaler og bransjekonferanser de nærmeste fire årene.

Hittil har 45 ulike arrangører verden over kommet med løftet om å oppnå en 50/50-kjønnsbalanse.

— Vi støtter en stor variasjon av talenter i alle program vi arbeider med gjennom PRS Foundation. Vårt fokus på likestilling i år 2018 ligger i linje med at det i år er 100 år siden stemmerett for kvinner ble innført i Storbritannia, og på å øke allmennhetens kunnskap om ulikhetene i de kreative bransjene, uttaler Vanessa Reed i PRS Foundation i en pressemelding.


Flere norske festivaler involvert

by:Larm, Borealis, Oslo World og Trondheim Calling er de norske festivalene som foreløpig har meldt seg opp til initiativet.

— The Keychanges nettverk av kvinnelige artister, bransjefolk og forestivalarrangørers idé om å skape et kollektivt løfte kommer til å fremskynde forandringene. Jeg håper dette er starten på en mer likestilt bransje, noe som kommer til å lede til fordeler for alle, avslutter Reed.


LES OGSÅ: Fem nye låter for den kommende uka.

ANNONCE