Nyhet

— En av mine siste store konserter av dette slaget

GAFFA.no - alt om musikk.

Karin Krog er klar for å feires en siste gang – helt på tampen av fjorårets storslagne jubileumsfeiring. Hun sier publikum bør «kjenne sin besøkelsestid».

— Det er ikke sikkert det blir flere slike konserter. Dette er en av mine siste store konserter av dette slaget, sier det norske jazzikonet, som fylte 80 år i 2017, med en latter.

LES OGSÅ: Ber Obos endre Eminem-markedsføring.


I fjor vanket det priser, festkonserter og en gedigen samleboks, der hun oppsummerte sin 50 år lange platekarriere ved å presentere 59 av sine utgivelser med ulike musikere og band, i en reise fra ragtime og avantgarde til jazz og electro.

Artikkelen fortsetter under videoen.


14. februar rundes 80-årsfeiringen endelig av med en konsert i Bærum Kulturhus. Det er hjemmebane for Krog: Hun flyttet på 2000-tallet til Bærum, til huset der hun og samboersaksofonist John Surman har eget studio. I sin tid fortalte hun NTB om «gleden ved å slippe å tenke på naboene når musikken strakte seg utover natten».

LES OGSÅ: Stort intervju med Darling West.

På konserten onsdag hylles hun av Georgie Fame, John Surman og trioen The Valhallas, som består av Erlend Slettevoll, Terje Gewelt og Tom Olstad.


(©NTB)

ANNONCE