Nyhet

Buktafestivalen slipper nye navn hver dag denne uka

GAFFA.no - alt om musikk.

...og i dag er ukas første slipp annonsert.

Buktafestivalen i Tromsø kommer til å annonsere nye navn til festivalen hver dag denne uka, og i alt vil det bli sluppet fem nye artister til årets festivalplakat.

Første band ut er britiske Shame (bildet).


LES OGSÅ: Norsk artist er «årets internasjonale nykommer».

— Denne uka slår vi på stortromma og slipper totalt fem band – ett hver dag! Mange godsaker på lur, så her er det virkelig verdt å følge med. Dagens slipp, Shame, er et av de kuleste bandene som har kommet ut av de britiske øyer på mange år. Vi har hørt masse på debutplata, og her lukter det klassiker ganske lang vei. Et utrolig spennende band som vi gleder oss å vise frem til publikum i Telegrafbukta til sommeren, sier festivalsjef Lasse Lauritz Pettersen i en kommentar til GAFFA.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Etter å ha spilt sammen i tre år, slapp bandet debuten Songs Of Praise tidligere i år. Godordene har haglet, og musikkmagasinet Clash kalte det blant annet «et av de mest vågale, brennende, sydende intelligente, til tider rett ut morsomme, britiske gitaralbumene som har dukket opp på mange år».


«Ingen leverte bedre enn disse britiske og blodintense tenåringene under årets by:Larm i Oslo», skrev vi i vår omtale av bandet da vi anbefalte fjorårets konsert med dem på Roskilde Festival.


LES OGSÅ: «En middelmådig pop-fremførelse».

Fra tidligere av er band og artister som Hellacopters, Sondre Justad, Gluecifer, Thåstrøm, Bel Canto, Moddi, Dwarves, Samsara Blues Experiment og Paradise bekreftet til festivalen.

Buktafestivalen arrangeres 19. til 21. juli i Telegrafbukta i Tromsø.


ANNONCE