Nyhet

Sony innrømmer å ha gitt ut falske Michael Jackson-låter

GAFFA.no - alt om musikk.

I 2010 ble det gitt ut flere nye låter fra Michael Jackson - noe som fikk flere fans til å stille spørsmål ved låtenes gyldighet. Nå innrømmer Sony å ha frigitt og solgt falske låter av popkongen.

De falske låtene er ifølge Vibe å finne på albumet Michael fra 2010, og det dreier seg om Monster, Keep Your Head Up og Breaking News. Det var en av Jacksons fans, Vera Servoa, som kickstartet undersøkelsen i 2014 og beskyldte Michael Jacksons mangeårige venner Eddie Cascio, James Victor Porte og produksjonsselskapet Angelikson Productions LLC for å lage og selge falske Michael Jackson-låter til Sony Music Entertainment.

Servoa har siden vitnet i en Los Angeles-rettssal hvor hun hevdet at låtene hadde blitt tatt opp og synget av en imitator ved navn Jason Malachi.


LES OGSÅ: 100% urban festival.

I første omgang forklarte Cascio og Porte at låtene ble tatt opp i Cascios kjeller i New Jersey i 2007 av Michael Jackson. De hadde dog ikke noen beviser på dette. Servoa og Jacksons familie benektet også disse påstandene og har uttalt at singlene legger seg tett opp til Michael Jacksons lydbilde, men at Jackson selv ikke har spilt dem inn.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Sony har nå langt om lenge innrømmet at de har gitt ut flere falske singler. De har stadig ikke mottatt en dom eller straff, da rettssaken fortsatt er i gang. Sony mener at de i 2010 ikke var informert om at låtene var spilt inn av en imitator og ikke av Jackson selv.


LES OGSÅ: Michael Jackson mistet førsteplassen.


Du kan høre de tre låtene det er snakk om her, her og her (via Spotify).

ANNONCE