Nyhet

Ny studie: Dropp treningen – å gå på konsert er like bra

GAFFA.no - alt om musikk.

Gode nyheter for de som liker å dra på konsert.

Under årets Roskilde Festival gjennomførte studenter fra Danmarks Tekniske Universitet en studie som viser at man forbrenner cirka like mange kalorier under en større konsert som på en hard spinningtime.

20 festivalgjester fikk ha en pulsmåler på seg mens de så på konserter på Roskildes største scene. Resultatet viste at dans, klapp og hopp stort sett er like effektivt som en hard treningstime når det kommer til å forbrenne kalorier.


LES OGSÅ: To eldre menn flyktet fra sykehjem for å dra på metalfestival.

Under Bruno Mars-konserten ble den gjennomsnittlige kaloriforbrenningen 1060 kalorier, hvilket tilsvarer en spinningtime på cirka to timer.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Publikum på Eminem-konserten på Roskilde Festival 2018. FOTO: Morten Rygaard


Studien viste også (ikke helt overraskende) at forbrenningen er ulik på ulike konserter. Under den danske artisten Saveus forbrente konsertgjestene i snitt 509 kalorier, på Eminem 871, mens så mye som 1060 på Bruno Mars, altså.


LES OGSÅ: Ny studie: Trommeslagere er smartere enn gjennomsnittet.

I studien står det også at et konsertbesøk i stor grad minner om intervalltrening, siden intensiteten stiger og faller under konserten – akkurat slik man pleier å legge opp et spinning- eller løpeprogram.

Så, den fine konklusjonen lyder som følger: Du kan med god samvittighet droppe et par treningstimer og heller dra på en konsert.


ANNONCE