Nyhet

Mistet førsteplassen

GAFFA.no - alt om musikk.

Atter en gang er The Eagles-utgivelsen Their Greatest Hits (1971–1975) USAs mest solgte album gjennom tidene – etter å skjøvet Michael Jacksons Thriller ned på andreplass.

Det var The Recording Industry Association of America (RIAA) som mandag meldte at The Eagles-samleren nå kan notere seg for et salg på 38 ganger platina, noe som innebærer 38 millioner solgte fysiske eksemplarer og streams, ifølge The Telegraph.

LES OGSÅ: Avicii ble hedret under MTV-utdeling.

Utgitt i 1976, var Eagles-utgivelsen i en årrekke USAs mestselgende platetittel – helt til Michael Jackson døde i 2009. Da rykket hans 1982-plate Thriller opp på topplasseringen, og har beholdt den – til nå. Ifølge RIAA er Thriller solgt 33 ganger til platina.

Artikkelen fortsetter under videoen.

På tredjeplass følger en annen Eagles-skive, Hotel California fra 1976 med et salg på 26 millioner eksemplarer, altså 26 ganger platina.

— Vi er takknemlige overfor våre familier, vårt management, crewet vårt, folk på radiostasjonene og viktigst av alt, de lojale fansene som har holdt seg til oss gjennom opp- og nedturer i 46 år. Det har vært litt av en tur, heter det i en uttalelse fra Don Henley i The Eagles.

LES OGSÅ: Nicki Minaj raser på Twitter.

(©NTB)

ANNONCE