Nyhet

K-popheltene i BTS slo Taylor Swift – satte ny YouTube-rekord

GAFFA.no - alt om musikk.

Det sørkoreanske boybandet BTS satte ny YouTube-rekord med antall visninger på 24 timer av en musikkvideo. Det skjedde med låten Idol – sett 45 millioner ganger det første døgnet.

Dermed kan Idol, som er fra k-popbandets ferske samlealbum Love Yourself: Answer, notere seg den største musikkvideodebuten i kanalens historie. Det er snaue to millioner visninger mer enn Taylor Swifts fjorårsvideo til Look What You Made Me Do.

Idol-videoen ble lagt ut 24. august. Fire dager senere var den oppe i nær 91 millioner visninger.


LES OGSÅ: R&B-legende til Norge.

BTS, også kjent som Bangtan Boys, består av syv unge menn med artistnavnene RM, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V og Jungkook. Bak står underholdningsselskapet Big Hit Entertainment. De ble det første k-pop-bandet som slo gjennom globalt, og har solgt mer enn fem millioner album og toppet iTunes-listene i over 65 land.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Answer er tredje og avsluttende del i BTS sin rekordsettende Love Yourself-utgivelsesserie, som startet i september i fjor med Love Yourself: Her, og fortsatte i mai i år med Love Yourself: Tear – som også skrev seg inn i musikkhistorien: Det ble det første koreanske albumet til å innta førsteplassen på Billboards albumliste. I Norge var det én uke på andreplass på VGs albumliste. Nå forventes det at Answer vil gi BTS deres andre topplasseringer i USA, ifølge Billboard.

LES OGSÅ: Nisjefestival kommer til Oslo.


Gruppens hovedkoreograf og regissør, Son Sung Deuk, sa i et intervju med BBC tidligere i år at nettopp musikkvideoene har vært sentrale i BTS' fremganger rundt i verden:

— Rett etter at BTS debuterte, fikk de mye oppmerksomhet spesielt for sine opptredener. Gjennom musikkvideoer kan en artist bli introdusert for et større publikum, og han kan få formidlet sitt budskap på en mer effektiv måte. Så musikkvideoene deres ser ut til å være en av de viktigste faktorene.

(©NTB)


ANNONCE