Nyhet

Frifunnet på alle punkter

GAFFA.no - alt om musikk.

Artisten Stella Mwangi (31) er frifunnet for forulemping av politiet og for å ha drukket etter en trafikkhendelse, opplyser hennes advokat.

— Vi er meget godt fornøyd med å ha fått en fullstendig frifinnelse. Saken har vært en stor belastning, og Stella har opplevd at hun ble forhåndsdømt i mediene, sier Mwangis forsvarer Silje Elisabeth Stenvaag til Dagbladet.

Mwangi var opprinnelig tiltalt for fyllekjøring. Artisten har hele tiden nektet for å ha kjørt med promille, og i aktoratets sluttprosedyre torsdag 24. mai ble det klart at politiet ikke vil dømme henne for fyllekjøring.


LES OGSÅ: Norsk artist tiltalt for fyllekjøring.

Hun medga imidlertid at hun hadde drukket en halv flaske whisky og øl tidlig på ettermiddagen 29. september i fjor, men hevdet i Oslo tingrett torsdag at det først skjedde etter at hun parkerte bilen.

Mente hun var beruset


Politiet mente hun var beruset da hun kjørte ned Bernt Ankers gate i Oslo, og at hun krasjet inn i flere parkerte biler før hun forlot kjøretøyet.

Mwangi hadde en promille på 2,2 da hun ble kontrollert to timer senere. Politiet fant også THC, virkestoffet i cannabis, i blodet hennes. Da politiet kom for å hente henne inn til blodprøve, satte hun seg kraftig til motverge og kalte tjenestemennene rasister.

Nektet for samtlige punkter i tiltalen


Artisten nektet for samtlige punkter i tiltalen og hevder at inntaket av en halv flaske Jack Daniel's utblandet i cola på et toalett på en neglesalong, og deretter øl, fant sted etter kjøringen.

Aktor Marita Hagen ba i retten likevel om 24 dagers betinget fengsel med to års prøvetid for å ha drukket etter en trafikkhendelse og forulemping av offentlig tjenestemann.

LES OGSÅ: Uenige i tiltalen.


Oslo tingrett frifant Mwangi på alle punkter. Både for uaktsom kjøring, forulemping av offentlig tjenestemann og for å ha kjørt etter en hendelse i trafikken, slik hennes forsvarer ba om.

(©NTB)

ANNONCE