Nyhet

Albumet som druknet i rapkrigen utgis på ny

GAFFA.no - alt om musikk.

Mange ville ha debutalbumet til hiphopgruppen Darkside Of The Force, som opprinnelig utkom i 1998, på vinyl. Det tok bare 18 timer å få folkefinansiert nyutgivelsen, noe som er rekord.

— Helt kokko, lyder kommentaren fra Christer Falck i Falck Forlag om den raske responsen. Som har vært så god at det nå blir dobbeltutgivelse med mange ekstra bonusgodbiter.

Det var Falck som står bak crowdfundingen av vinylutgivelsen av det selvtitulerte albumet, som rapperne Salvador Sanchez og Oscar Sepúlveda sammen med DJ Breakneck utga for 20 år siden på Falcks plateselskap C+C Records.


LES OGSÅ: Tusener vil hedre Aretha Franklin.

— Darkside Of The Force ga ut tidenes beste album i 1998. Dessverre druknet det i rapkriger, manglende oppmerksomhet og lite radiospilling, medgir Christer Falck i omtalen på Bidra.no, og vil nå bøte på gamle synder så vel som omsider å følge opp mye etterspørsel etter en vinylutgave.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Ifølge sjangerkronikør Øyvind Holen fungerte Darkside Of The Force-albumet «som en katalysator for en ulmende misnøye mot Tommy Tee i Oslos hiphop-miljø». For sørlandsgutta var Falcks utfordrere til Warlocks, som hadde meldt en omstridt overgang til Tommy Tee Productions fra C+C Records.

Krigen mellom C+C Productions og Tommy Tee Productions på tampen av 90-tallet er ifølge den NRK-sendte serien om norsk hiphop, «Takin Ova», den mest omtalte beefen i norsk hiphop-historie den dag i dag.


LES OGSÅ: Hiphop-stjerne til Norge.

For andrealbumet El Dia de los Puercos, som kom åtte år senere, vanket det Spellemannspris på Darkside Of The Force.

(©NTB)


ANNONCE