Nyhet

Ziggy Marley synger ut om bruk av plantevernmidler i marihuanadyrking

GAFFA.no - alt om musikk.

Ziggy Marley, sønnen til reggaelegenden Bob Marley, tar opp et tema som tydeligvis ligger ham sterkt på hjertet i en kronikk i Rolling Stone.

Under tittelen «Vi må forby pesticider i pot» tar eldstesønnen for seg hvorfor brukerne bør være på vakt overfor mulige helsefarer, når marihuanabruk og -dyrking er i ferd med å legaliseres i stadig flere stater i USA.

— Vi må være forsiktige både som forbrukere og som næringsdrivende, og ikke la industrien sette inntekter foran folks helse og velvære, skriver han.


LES OGSÅ: Hardtarbeidende gitarhelt inntar Oslo Spektrum.

Han advarer spesielt mot bruken av det han kaller «skadelige plantevernmidler»:

— Vi har sett denne historien utspille seg før: Når en bransje vokser seg større og større, og inntektene øker, settes inntjening over forbrukernes velferd. Skjer dette med cannabis, vil det ødelegge sjelen til planten.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Bob Marleys familie står selv bak et av marihuanamerkene som nå er ute på det amerikanske markedet, kalt Marley Natural. Andre musikere med egne merker er Willie Nelson, Snoop Dogg, Wiz Khalifa og Melissa Etheridge.


— Jeg har falt ned på forsiktighet og avhold når det kommer til marihuana. Vet jeg ikke sikkert at ingen skadelige plantevernmidler eller kunstige smaksforsterkere er brukt, vil jeg ikke innta det i noen form, medgir Ziggy Marley i kronikken, der han maner han til å bruke forbrukermakt og stille krav.

LES OGSÅ: Pstereo med nye navn på plakaten.

Ziggy Marley slipper nytt album, kalt Rebellion Rises, i mai.


(©NTB)

ANNONCE