Nyhet

Viktor Orbán feiret valgseieren til tonene av Roxette – som nytteløst raser

GAFFA.no - alt om musikk.

Rockeduoen Roxette får ikke stoppet den ungarske statsministeren Viktor Orbán fra å bruke låtene deres når han feirer politiske seire.

Søndag vant den kontroversielle Orbán og hans parti Fidesz en knusende seier, og det til tonene fra Roxette-hiten Listen To Your Heart, som også var hans offisielle valgkampanjelåt tilbake i 2010.

Ifølge Wall Street Journal spiltes låten når Orbán entret scenen for å holde seierstalen, noe Roxettes manager Marie Dimberg kommenterer slik overfor Expressen:


— Det er ingenting som vi står bak i det hele tatt. Det er vanskelig å stoppe slike saker, faktisk.

LES OGSÅ: Lanserer remix-versjon av Paul Simon-klassiker.

Roxette ble grunnlagt i 1986 av Per Gessle og Marie Fredriksson, og har gjennom årene har solgt rundt 75 millioner plater. Til høsten skal Gessle Europa-turnere med Roxettes låtskatt i bagasjen, men uten Marie Fredriksson – som sliter med helsen.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Turneen «Per Gessle's Roxette» tar Gessle blant annet til Sentrum Scene i Oslo 15. november, som nest siste konsert av de hittil 21. Han gjør en rekke jobber østover i Europa – men ikke i Ungarn denne gangen. Roxette, med Frediksson om bord, gjorde en arenakonsert i Budapest i 2015.


LES OGSÅ: Emilie Nicolas med gode nyheter.

Til Roxettes blogg sier Gessle at årsaken til at mange av høstkonsertene er sittekonserter, er at hans publikum «drar på årene og foretrekker å sitte».

— Men boogiesko er tillatt!


(©NTB)

ANNONCE