Nyhet

Musikk-podkast slår an

GAFFA.no - alt om musikk.

Den avslørende, amerikanske countrypodkasten «Cocaine & Rhinestones» slår så godt an at opphavsmannen er invitert til å dykke ned i arkivene til Country Music Hall Of Fame for å lage sesong to.

Første sesong av podkasten hadde premiere i fjor høst, og gikk rett inn på niende plass på podkastlistene i USA. Der tok Tyler Mahan Coe for seg store navn som Loretta Lynn (bildet), Merle Haggard og The Louvin Brothers, så vel som mer ukjente som Ernest Tubb og Spade Cooley.

LES OGSÅ: Fem store hitlåter som først ble lansert som B-sider.


Fellesnevner er ifølge Rolling Stone måten Coe, for øvrig sønn av outlaw-countrymusikeren David Allan Coe, dypdykker ned i historiene rundt og aktualiserer dem også for vår tid – enten det er konedrap, barnemishandling eller en inngående granskning av låten Harper Valley PTA.

I gang med sesong 2

— Sannheten er at countrymusikk er vill og er forbløffende fordi musikerne som lager den var ville og forbløffende. Noen ganger gikk de for langt. Noen ganger blir vi ikke forbløffet på en god måte, sier Tyler Mahan Coe på podkastens hjemmeside.


LES OGSÅ: Blaue Blume avlyser alle planlagte konserter.

Coe spilte med farens band fra han var 15, og hørte mange av historiene på landeveien. Han anslår at han bruker «over 100 timer» i research på hver episode. Nå er han i full gang med å lage sesong nummer to, og ble invitert til å ta for seg arkivene til sjangerens æreshall.

(©NTB)


ANNONCE