Nyhet

Lindsey Buckingham forlater Fleetwood Mac med umiddelbar virkning

GAFFA.no - alt om musikk.

Lindsey Buckingham er ute av bandet.

Det skriver Variety nå i kveld. Fleetwood Mac har gått ut med en egen pressemelding der det kommer frem at Mike Campbell, tidligere gitarist for Tom Petty & The Heartbreakers, og Crowded House-frontmann Neil Finn vil ta over for Buckingham på den kommende turnéen.

— Fleetwood Mac har alltid handlet om en utrolig samling låter som blir fremført med en unik blanding talenter. Vi jammet med Mike og Neil, og kjemien fungerte virkelig og lot bandet innse at dette var den rette kombinasjonen å gå videre med, sier bandets medgrunnlegger Mick Fleetwood i en egen uttalelse, sitert av Consequence Of Sound.


Han legger til:

— Vi vet vi har noe nytt, men samtidig den umiskjennelige «Mac-lyden».

LES OGSÅ: Emilie Nicolas med gode nyheter.


Fleetwood Mac ble grunnlagt i 1967 og har hatt flere skifter i besetningen. Det er likevel perioden med Mick Fleetwood, John McVie, Christine McVie, Stevie Nicks og Lindsey Buckingham på 70- og 80-tallet som stikker mest frem for mange.

Det var i denne perioden bandet pumpet ut klassiske album som Rumours og Tusk.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Så sent som i januar ble Fleetwood Mac annonsert som vinnere av hedersprisen «MusiCares Person Of The Year 2018» og sto på scenen under en egen galla i regi av Grammy-prisen. Da med Buckingham i besetningen.


Lorde, Harry Styles, Little Big Town og Miley Cyrus var også på plass og fremførte Fleetwood Mac-låter under arrangementet som tok plass i New Yorks ikoniske Radio City Music Hall.


LES OGSÅ: Cardi B avlyser sommerens konserter.

Lindsey Buckingham har i skrivende stund ikke kommentert sin avgang offentlig.

ANNONCE