Nyhet

Hyller Marius Müller på det som ville vært 60-årsdagen til «den du veit»

GAFFA.no - alt om musikk.

20. august ville den du veit fylt 60 år. Det går ikke upåaktet hen.

For å hylle musikklegenden Marius Müller, som bare 40 år gammel døde i en bilulykke, blir det storsamling av artistvenner på Rockefeller-scenen på selve fødselsdagsdatoen.

— Da skal vi minnes en god kompis, kollega og fantastisk musikant, sier Toto Hansen, en av Müllers to trommeslagere i gruppen Funhouse, som han spilte inn Carmen med. Gruppen stiller på konserten sammen med to av Marius Müllers tidlige band – Lava og Salt & Pepper II.


LES OGSÅ: Er du villig til å betale åtte millioner kroner for et festivalpass?

Samtidig lanseres hans samlede soloutgivelser i én og samme crowdfundede boks , fra Den Du Veit fra 1981 frem til Seks fra 1995, samt singler, rariteter og liveopptak. Bak står Falck Forlag.

Nådde og berørte


Akkurat som låter som Den Du Veit fortsetter å spilles på radio, har heller ikke publikum glemt Marius Müller, forteller Hansen til NTB.

— Det er så sterkt: Jeg treffer enda mennesker som kommer bort og sier at Marius berørte dem på en eller annen måte, uten at de kjente ham. Både med musikken og med sitt gode vesen; han hadde noe ekstra, dette udefinerte som man trekkes mot. Han var veldig tilstedeværende.

Artikkelen fortsetter under videoen.


På konserten, som Rockefeller har kalt «Den du veit – Marius Müller 60», bys det også på det arrangørene kaller «Norges feteste gitarrekke»: Størrelser som Knut Reiersrud, Vidar Busk, Frode Alnæs, Magnus Berg og Hedvig Mollestad. Det synes Funhouse-bandkollegaen er på sin plass. Han mener Marius Müller hadde veldig stor betydning, og banet vei for gitarister.

— Han hadde den egne driven, sin egen sound med en god kombinasjon av råskap, lekenhet og eleganse.


Hjerte for mye

Å høre som vokalister denne kvelden blir blant andre sterke stemmer som Trine Rein, Olav Stedje, Leif Anders Wentzel og Kari Iveland. Som konferansier er Müllers gamle «Herreavdelingen»-makker Finn Bjelke hentet inn sammen med Tom Mathisen og Geir Schau.

Et bredt mangfold av musikk må til for å speile hovedpersonen. For Marius Müller spilte alt som han syntes var bra, sier Toto Hansen:


— Det spilte det ingen rolle om det var jazz eller rock eller bossanova eller blues. Følte han hjerte for det, var det like ålreit å spille. Han var så dyktig at han kunne tilnærme seg alle disse musikkstilene. Han kastet seg uti alt og gjorde mye på den tiden han var her hos oss.

LES OGSÅ: Familien med åpent brev om Aviciis bortgang.

Den første minnekonserten for Marius Müller skjedde i 2000, bare ett år etter at han døde i bilulykken. Det resulterte også i en liveplate, som ifølge SNL gikk nesten til topps på albumlisten.


(©NTB)

ANNONCE