Nyhet

Hvordan Live Nation og Ticketmaster monopoliserer konsertmarkedet

GAFFA.no - alt om musikk.

I en ny artikkel beskriver amerikansk storavis hvordan konsertmarkedet kontrolleres ved bruk av trusler og makt.

Helt siden Ticketmaster og Live Nation fusjonerte tilbake i 2010, har de mottatt massiv kritikk fra resten av konsertindustrien. Allerede før fusjonen ble gjennomført ble den møtt med kritikk om at dette ville skape en massiv aktør, som igjen ville kontrollere markedet og trumfe all konkurranse.

Grunnet disse bekymringene fattet det amerikanske justisdepartementet et vedtak, som skulle forhindre monopolisering av billettmarkedet.


LES OGSÅ: Spotify håper å bli en hit på børsen.

Justisdepartementet ser nå ut til å tvile på hvor korrekt deres beslutning til å slå sammen selskapene var, dette etter at en rekke alvorlige beskyldninger om markedsmanipulasjon har kommet frem. En artikkel i New York Times publisert søndag beskriver en rekke klager om at Live Nation har brukt sin posisjon i markedet til å presse spillesteder til og benytte seg av Ticketmaster for billettsalg.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.


Klagene som presenteres i artikkelen beskriver mindre aktører som frykter at de vil miste fremtidige spillejobber dersom de ikke benytter seg av de riktige tjenestene. Artikkelen fortsetter ved å fortelle hvordan Live Nation har en form for kontroll i så å si alle aspekter ved en konsert, fra billettavgifter og kostnader, til promotering, salg av merch, booking, og management av artister.


Deres største konkurrent AEG har kommet med konkrete tilfeller hvor de har blitt presset til å ta i bruk Ticketmaster på arenaer over hele landet. Vi har tidligere skrevet om hvordan Ozzy Osbourne har gått til sak mot AEG for lignende praktisering.

LES OGSÅ: Eminem med mystisk melding til fansen.

Live Nation og Ticketmaster har på sin side gått hardt ut mot beskyldningene som har kommet mot dem, og argumenterer for at deres posisjon i markedet styrker konsertopplevelsen for alle involverte.


— I realiteten er ingenting av dette sant. Det strider fullstendig mot Live Nation og Ticketmaster sin praksis å true spillesteder med å miste noen av Live Nation sine opptredener dersom de ikke benytter seg av Ticketmaster, skriver Ticketmaster-president Jared Smith i en egen uttalelse om saken.

ANNONCE