Nyhet

Don McLean er bekreftet til Norge

GAFFA.no - alt om musikk.

En fornyet Don McLean har meldt sin ankomst til Norge i oktober – men det spørs om fansen helst hører American Pie.

Låten fra 1972, som handler om «the day the music died» – nærmere bestemt da Buddy Holly døde i en flyulykke 3. februar 1959 – har ifølge pressemeldingen eviggrønn status.

LES OGSÅ: Nå er dette de største bidragsyterne i musikkbransjen.


American Pie er også tolket av Madonna, i 2000, mens Ellie Goulding i februar ga sin versjon av McLeans Vincent – låtskriverens hyllest til maleren Van Gogh. Da hilste Don McLean til Goulding, som han syntes sang vakkert, med følgende ord:

— Du skal vite at jeg er dypt rørt av dine kommentarer om meg og min låt … det hjelper meg til å fortsette.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Selv har Don McLean akkurat sluppet sitt 19. album, kalt Botanic Gardens, som er hans første på åtte år og har både folk, country og rock å by på. Han ble inspirert av en vandring i botanisk hage i Sydney, som var til trøst og inspirasjon for ham – men som han også innså var en metafor både for himmelen, og en påminnelse om død og gjenfødelse.


LES OGSÅ: Festival klager NRK til PFU.


Når han spiller på Sentrum Scene i Oslo 21. oktober, har den legendariske singer/songwriteren fullt band i ryggen. Han turnerer i Storbritannia og Irland denne våren, før sommeren byr på USA-konserter og han vender tilbake til kontinentet senhøstes.

(©NTB)

ANNONCE