Nyhet

Denne duoen er 2018-lyden av X Games Norway

GAFFA.no - alt om musikk.

Lyden av X Games Norway 2018 er det den norske elektronikaduoen Lemâitre som står for.

Etter å ha sluppet sin nye singel Machine, meldes det at det kommer en ny temalåt uken før X Games starter, og stiller lørdag 19. mai på scenen i OBOS Big Air Arena på Fornebu.

— For to gutter fra Ullers som for 20 år siden satt hos naboen og så Daniel Franck vinne X Games i California på en utslitt VHS, så er dette rett og rett enormt, lyder det fra Ketil Jansen og Ulrik Denizou Lund, som også skal på USA- og Europa-turné til høsten, fulgt av seks norgeskonserter i november.


LES OGSÅ: 9 essensielle Record Store Day-utgivelser.

Dette er tredje år på rad at sportsbegivenheten satser på norsk musikk:

Først ut var Alan Walker, som scenedebuterte og tro til med sin superhit Faded for første gang live da X Games gikk av stabelen på Tøyen i 2016. Uken etter arrangementet var Faded nummer 1 på gjenkjenningsappen Shazam.


Artikkelen fortsetter under videoen.

I 2017 fulgte Seeb og Julie Bergan med X Games til Hafjell, og da var det Under Your Skin – som den norske produsentgruppen skrev sammen med amerikanske R. City – som var temalåten for lekene.


Ifølge pressemeldingen er konseptet er at norske artister spiller på X Games Norway – og også bidrar med musikk til medieproduksjonene. «Dette gir en fantastisk eksponering for de norske artistene internasjonalt», hevder arrangørene – og viser til hvordan Alan Walker var nummer 1 på gjenkjenningsappen Shazam uken etter 2016-arrangementet.

LES OGSÅ: Avicii er død.

Konsertene blir også overført live på tv over hele verden, mens ESPN lager en egen seksjon for de norske artistene på X Games-nettsiden.


(©NTB)

ANNONCE