Nyhet

— Avicii var omringet av folk som valgte å se bort

GAFFA.no - alt om musikk.

Det skriver Greta Thurfjell, som har har publisert en kommentar på det svenske nettstedet DN.

Nettavisen DN har publisert en kronikk av debattant og journalist Greta Thurfjell, hvor hun problematiserer Aviciis karriere og de menneskene han omga seg med i den forbindelse.

Hun mener at han var omgitt av menn som ikke var i stand til å høre på ham og hjelpe ham – men som i stedet presset ham til å fortsette å levere.

LES OGSÅ: Familien med åpent brev om Aviciis bortgang.

Dette sier hun etter å ha sett dokumentarfilmen «Avicii: True Stories», som skildrer artistens opp- og nedturer.

Sammenligner med First Aid Kit, men påpeker forskjell

— Guttene rundt ham er så stille, så uutholdelig stille. De stirrer tomt ut i luften, røyker sigaretter og ser vekk når Tim Bergling gråter fordi han ikke orker mer, skriver hun blant annet.

Thurfjell sammenligner Tim Berglings situasjon med First Aid Kit, som også har opplevd at det har blitt for mye i forbindelse med turnélivet.

Men i deres tilfelle finnes det en form for effektiv beskyttelse, mener skribenten. Hun presenterer en tese om at «de, som kvinner, vet hvordan man snakker om følelser – og at de har kvinner rundt seg, som vet hvordan man svarer».

Familien med åpent brev

Bergling ble funnet død i Muscat i Oman fredag. Artisten ble bare 28 år gammel. Lokalt politi gikk tidlig ut og slo fast at det ikke var mistanke om at det lå noe kriminelt bak dødsfallet.

Familien til Tim «Avicii» Bergling offentliggjorde torsdag et åpent brev om verdensartistens død. Brevet ble sendt ut via Aviciis pressekontakt Ebba Lindqvist.

LES OGSÅ: Skal ha planlagt comeback-turné før han døde.

— Vår elskede Tim var søkende, en stor kunstnersjel som alltid bar på store eksistensielle spørsmål. En overpresterende perfeksjonist som reiste og arbeidet hardt i et tempo som ledet til ekstremt vanskelig stress, skrev familien.

— Nå orket han ikke mer. Han ville få fred. Tim var ikke laget for det maskineriet han havnet i, han var en følsom gutt som elsket sine fans, men skydde rampelyset, skrev de videre.

ANNONCE