Nyhet

Rockebandet ser «trash gjennom» deg i ny låt

GAFFA.no - alt om musikk.

LÜTs nye singel heter Trash Gjennom og er en real overraskelse.

Da vi møtte Lüt (bildet) til et intervju på Slottsfjell omtalte de seg selv som både skamløse, frekke og frie nok til å gjøre akkurat det de selv liker. Om det ikke var klart da, er det ihvertfall klart nå: Lüt snakket helt sant.

Med sin nye singel Trash Gjennom er det et annerledes Lüt vi hører. Fra knallharde, men catchy hardrockpunklåter som Du Vet Ingenting og en av Sigrids favorittlåter BoyToy, har de nå for første gang gått utenfor den skrikene vokalens terreng og tydd til et rent poprefreng i en smått piano-preget og oppbyggelig låt.

Ment som episk sistespor

— Dette var ikke en planlagt singelkandidat, sier gitarist Hans Marius Mikkelsen, som også synger på den nye singelen, til GAFFA. 

LES OGSÅ: Kronikk: Tomme hus trenger kunstnere!

Trash Gjennom er sistesporet på debutplaten vår Pandion som slippes 13. oktober. Den var egentlig tenkt som et episk sistespor kun, men nå ble den singel også.

Artikkelen fortsetter under låta.

Bandet mener låten viser et band i utvikling, uredde og villige til å prøve ut flere sider av seg selv. 

Trash Gjennom er vi veldig fornøyde med! Vi syns det er kult å vise frem nye sider av bandet vårt. Låten tydeliggjør at vi er i utvikling, forteller Mikkelsen.

Debutplaten rett rundt hjørnet

Det betyr likevel ikke at bandets kommende plate blir liggende i dette musikalske landskapet. Av debutplatens ni spor, forteller bandet at det vil lyde variert, i både kjente og ukjente trakter. 

LES MER: Ung norsk artist bekreftet til 30 dager lang festival i USA

Tromsø-bandet Lüt gjorde seg først kjent som en av finalistene i NRKs Urørt-finale i 2016. Etter det har bandet smått etablert seg som et godt liveband og spilt på flere norske festivaler.

13. oktober slipper de sitt debutalbum Pandion.

ANNONCE