Nyhet

Mener dette er den viktigste forskjellen på dagens band og 90-tallets band

GAFFA.no - alt om musikk.

Noel Gallagher annonserte sitt nye album denne uka. I den forbindelse har den tidligere Oasis-gitaristen gjort en rekke intervjuer.

Ifølge NME var det under et intervju med Absolute Radio sitt Breakfast Show med Christian O'Connell at Gallagher (bildet) trakk frem det han mener er den viktigste forskjellen på dagens band og 90-tallets band: Friheten.

Gitaristen sier i intervjuet at det først er nå folk har begynt å innse hvilket fantastisk tiår 90-tallet var, og nevner filmen «Trainspotting», bandene Oasis, Pulp og The Verve som eksempler på kulturelle høydepunkter fra tiåret som har tålt tidens tann.


LES OGSÅ: 11 nye artister til Trondheim Calling.

Han mener spesielt det er friheten artistene hadde på den tiden som var utslagsgivende - og sier for mange av dagens unge band tenker mer på karrieren enn det han selv gjorde i Oasis-tiden.

— Det var mye friere, det er sant. Når jeg møter unge band virker de å ha mer karriere i tankene, mens vi på 90-tallet var mest opptatt av å ha det gøy. Men det tror jeg kommer fra folka som styrer i musikkbransjen. Suksessen, og hvor mange treff du har på YouTube. Det er et annet spill, sier han blant annet i intervjuet.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Gallagher og hans backingband The High Flying Birds slipper albumet Who Built The Moon? fredag 24. november.


LES OGSÅ: Anmeldelse av Susanne Sundfør i Oslo Konserthus.

Dersom du ikke klarer å vente på nytt materiale fra én Oasis-bror kan du trøste deg med at Liam Gallagher, tidligere vokalist i Oasis og Noels lillebror, slipper sitt soloalbum As You Were allerede i neste uke, fredag 6. oktober.

ANNONCE