Nyhet

Mark Ronson og Bruno Mars saksøkes for «Uptown Funk» - igjen

GAFFA.no - alt om musikk.

Søksmålene har stått i kø for Mark Ronson og Bruno Mars etter utgivelsen av megahiten i 2014. Denne gangen er det rettighetshaverne til gruppen Zapp som står bak plagiatanklagene.

Uptown Funk slo ned som en bombe i 2014 og preget mye av året som fulgte. Samarbeidet mellom Mark Ronson (bildet) og Bruno Mars var en gladlåt av dimensjoner, men trakk mye inspirasjon fra tidligere tider. Opphavsmennene til disse inspirasjonskildene har nærmest stått i kø for å poengtere at de to artistene har kopiert dem.

LES OGSÅ: Sangtittel fra 2007 blir virkelighet.


Tidligere var det funkbandet Collage, som saksøkte for plagiat av låta Young Girls.

Før det var det medlemmene av rap-gruppen The Sequence som kunne gjenkjenne sin egen Funk You Up, og ikke minst The Gap Band, som lykkes i å bli tilføyet låtas krediteringsliste på bakgrunn av deres Oops Upside Your Head.

«Åpenbar kopi»


Nå er det Lastrada Entertainment, som eier rettighetene til Zapp-låta More Bounce To The Ounce, som er klar med søksmål. De beskylder Uptown Funk for å være en åpenbar kopi av 80-tallsklassikeren, og deres dokumentasjon inneholder alt fra skjermdumper av Twitter-meldinger fra brukere som selv har oppdaget likheten mellom de to låtene, til rene sammenligninger note for note.

Hør de to låtene her:

LES OGSÅ: Radio 1 blir riksdekkende radiokanal.

ANNONCE