Nyhet

John Dee med stort jubileumsprogram

GAFFA.no - alt om musikk.

Sentrum Scene og Rockefellers «lillebror» John Dee har holdt det gående i 20 år - og slikt må naturligvis markeres. Denne høsten blir det stort jubileumsprogram på Oslo-scenen.

Det melder arrangørene på scene via en pressemelding torsdag ettermiddag. Programmet for markeringen er nemlig komplett - og kan by på noe for en hver smak. Paradise Lost, Hanne Hukkelberg, Silja Sol, Mando Diao, Blood Command og Great News er blant de musikalske attraksjonene på John Dee i perioden 1. til 31. oktober.

LES OGSÅ: Den norske festivalen skifter navn.


— John Dee har vært en veldig viktig brikke i konsertmiljøet i Oslo. Sammen med andre klubber som Blå og Parkteatret, og nedlagte SoWhat!, Garage og Elm Street, har den vært med på å presentere publikum for det alternative, og ikke minst band på vei opp og frem i karrieren, sier Vegard Engelsvoll i bookingavdelingen på Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene.

Fra klubb til superstjerner

Mange artister har gått veien fra klubbjobber på John Dee til superstjernestatus. I dag er det temmelig utrolig å tenke på at Adele, Queens Of The Stone Age, Muse, Mastodon, Kent, Sabaton, Suede og Coldplay gjorde noen av sine første konserter på norsk jord på John Dee.


— Jeg begynte å jobbe på Rockefeller 15. juni i 2000. Den dagen spilte det da relativt ukjente bandet Queens Of The Stone Age på et halvfullt John Dee. Jeg husker at jeg valgte bort konserten til fordel for Nebula dagen etter. Trøsten var at jeg fikk booket dem og sett dem da de kom tilbake senere samme år – da for et utsolgt John Dee med legendariske Cato Salsa Experience som support, minnes Engelsvoll, som senere har booket bandet både til Rockefeller og Sentrum Scene.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Sentrum Scene-aktuelle Jason Isbell er en av de som har hatt det bratteste karriereløftet. skriver Rockefeller videre i sin pressemelding.

I 2015 ble han først satt på på John Dee, men solgte så bra at han rakk å flytte konserten først til Rockefeller og så til Sentrum Scene, for så å selge ut der. Til høsten spiller han på Sentrum igjen – denne gang to kvelder på rad.

LES OGSÅ: Foo Fighters avslører «hemmelig» stjernegjest.


Hele programmet til John Dee sitt 20-årsjubileum finner du her.

ANNONCE