Nyhet

ZZ Top må avlyse konserter grunnet sykdom hos bassisten

GAFFA.no - alt om musikk.

Skjeggrockerne i ZZ Top må avlyse en rekke datoer på turnéen sin. Det er bassist Dusty Hill (68) som må ta hånd om «et mageproblem».

— Han følger en ordre om å ligge lavt de neste ukene, melder ZZ Top på sin hjemmeside.

Legendegruppen er ute på turné i kjølvannet av fjorårets samlealbum Tonite At Midnight, som er en samling av livespilte greatest hits. Men nå blir det ikke noe ZZ Top-konsert om kveldene før Dusty Hill er på beina igjen.


LES OGSÅ: Hitmaskin til Norge for første gang på 15 år.

Det er ikke første gang han er ute i hardt vær: I 2014 datt han i turnébussen og skadd hoften, noe som førte til at ZZ Top måtte kansellere resten av spillerunden med Jeff Beck.

Men som Ultimate Classic Rock konstaterer: Hill har iallfall ikke skadeskutt seg selv siden 1984, da venninnen trakk av ham støvlene og Derringeren han hadde der gikk av så skuddet traff ham i magen.


Lover å rocke 2018

I presseuttalelsen lover ZZ Top å rocke 2018, og så virkelig kjøre full utblåsning i 2019 – når 50-årsjubileet seiler opp. Det var i Houston i 1969 at gruppen ble dannet. Frontmann Billy Gibbons, som også har røpet at bandet jobber med ny musikk, sier dette på hjemmesiden om hvordan feiringen vil arte seg.

— Folk har begynt å spørre oss dette spørsmålet, og vi har begynt å fundere på et passende svar. Det vi har tenkt ut, er: Å spille enda høyere.


LES OGSÅ: Slik kan du gjøre Spotify-opplevelsen enda bedre. (sponset link)

(©NTB)


ANNONCE