Nyhet

Voldtektsanklager mot Marilyn Manson-bassist

GAFFA.no - alt om musikk.

Jack Off Jill-sangerinnen Jessicka Addams snakker ut om sitt forhold til eks-kjæresten Jeordie White også kjent under artistnavnet Twiggy Ramirez. Han har vært bassist for Marilyn Manson i perioden 1993-2002 og igjen fra 2008.

«Jeg har levd med en overveldende skam og skyld over å ha blitt voldtatt, i godt over 20 år nå» - slik åpner Jessicka Addams et innlegg på Facebook, hvor hun fortsetter med å beskrive sitt forhold til eks-kjæresten Jeordie White, som utsatte henne for fysisk og psykisk vold, utroskap og voldtekt.

Jeorde White ble tatt inn som bassist i Marilyn Mansons band i 1993 etter at tidligere bassist og med-grunnlegger av bandet, Brad Stewart (også kjent som Gidget Geinof, red.anm), ble innlagt på sykehus etter en overdose heroin. Her fikk White artistnavnet Twiggy Ramirez og begynte å ikle seg kjoler som etterlignet Jessicka Addams' stil.


LES OGSÅ: Denne voksfiguren av Lady Gaga får fansen til å klikke.

Ifølge Addams' innlegg ble White blant annet meget sjalu på hennes mannlige venner:

«Da vårt band Jack Off Jill begynte å få en lokal fanskare begynte overgrepene og den milde volden å eskalere. Han ble mer og mer sjalu når jeg var sammen med mine mannlige venner. Han hoppet i New River som en protest mot at jeg hadde gitt en mannlig venn skyss hjem. Han skar opp mine bildekk. [...] Trent Reznor (frontfigur i Nine Inch Nails, red.anm) var i sør-Florida i denne perioden, og vi gikk alle ut en kveld. Trent og jeg begynte å snakke, og Jeordie ble så sinna at han krevde at vi skulle gå derifra øyeblikkelig. Han begynte å kjøre min bil så vanvittig ned motorveien samtidig som han slo meg så hardt i brystet at luften ble slått ut av lungene mine», skriver hun.


«Jeg hadde blitt voldtatt av en jeg trodde jeg elsket»

Marilyn Manson var på turné med Nine Inch Nails, og under en kort pause fra turnéen kom White hjem for å besøke Addams, noe som endte i en krangel med voldsomme konsekvenser:

«Jeg visste på dette tidspunktet at Jeordie ikke hadde vært trofast mot meg på turnéen. Alt det ledet til en krangel jeg aldri hadde kunne forutsett. Han tvang meg ned på gulvet med hånden sin rundt halsen min. Jeg sa NEI. Jeg sa NEI. Jeg sa det så høyt at vår samboer Pete kom løpende fra rommet ved siden av og kastet ham av meg. Men jeg hadde blitt voldtatt. Jeg hadde blitt voldtatt av en jeg trodde jeg elsket.»


LES OGSÅ: Tidligere Marilyn Manson-gitarist død.

Addams hadde inntil da blitt værende sammen med White av flere årsaker. Hun hadde selv vokst opp med en voldelig far, og hun hadde aldri kjent til annet enn å være den underkuede kvinnen. Paret endte dog med å gå fra hverandre, men Addams ble konstant frarådet å stå frem med sin opplevelse. Delvis fordi de to eks-kjærestene stadig beveget seg i de samme omgangskretser, og delvis fordi hennes plateselskap fryktet at det kunne ødelegge hennes karriere:

«Jeg ble advart av mitt bands plateselskap om at hvis jeg avslørte min historie offentlig, så ville det være en god sjanse for at mitt band Jack Off Jill ville bli avvist av konsertarrangører, radioverter og andre band og deres managere. Vi ble også advart om å løpe den risikoen for å miste vår platekontrakt, fordi de var sikre på at ingen ville ta et voldtektsoffer i denne mannsdominerte bransjen seriøst. Selskapet var åpenlyst redde for at det store maskineriet bak Marilyn Manson ville bruke dens makt til å ødelegge ikke bare Jack Off Jill, men også mitt navn, Jessicka. Presset og skyldfølelsen over de uunngåelige konsekvensene av min voldtektshistories påvirkning på mitt bands levebrød, lykke og suksess holdt meg stille i årevis.»


Du kan lese hele Jessicka Addams' innlegg under.

Artikkelen fortsetter under Facebook-meldingen.


Marilyn Manson har siden uttalt at han ikke kjente til overgrepene:

«Jeg visste at Jessicka og Jeordie hadde et romantisk forhold for mange år siden, og jeg oppfattet Jessicka som en venn, og det gjør jeg fortsatt. Jeg kjente ikke til disse beskyldningene før for kort tid siden, og jeg er meget trist over Jessickas åpenbare lidelser.»

LES OGSÅ: Snuoperasjon førte til rekordresultat for festivalen.


ANNONCE