Nyhet

Vant søksmål over sin egen far

GAFFA.no - alt om musikk.

Frank Oceans mangeårige fraværende far Calvin Cooksey saksøkte sangeren tilbake i februar for bakvasking og dertilhørende 14.5 millioner dollar. En sak som Ocean nettopp har vunnet.

Søksmålet kom frem på bakgrunn av et blogginnlegg Frank Ocean hadde postet på Tumblr i juni 2016, etter skyting på en nattklubb i Orlando.

Frank Ocean skrev følgende i oppdateringen:


«Jeg var seks år gammel da jeg hørte min far kalle vår transkjønnede servitrise for en «faggot», samtidig som han slepte meg ut av en lokal kafé mens han proklamerte at vi ikke skulle spise her fordi han var skitten. Det var den siste ettermiddagen jeg så min far, og den første gangen jeg hørte det ordet, tror jeg, selv om det ikke ville overraske meg om det ikke var første gangen.»

LES OGSÅ: «Maktdemonstrasjon i personlig drama».

Oceans far har benektet disse beskyldningene om homofobi og mener at sønnens blogginnlegg har kostet ham flere millioner dollar i «fremtidige finansielle muligheter i film- og musikkindustrien», da innlegget har blitt lest av flere millioner mennesker. Calvin Cooksey argumenterer spesielt med at Frank Ocean visste at Cooksey var i gang med å jobbe med filmen «Part Of The Game», som nå - ifølge Cooksey selv - går i vasken på bakgrunn av innlegget.


Påstått promoteringsstunt

I tillegg har Cooksey anklaget Ocean for å kun publisere de påståtte løgnende med finansiell gevinst for øye, i forbindelse med utgivelsen av albumet Blonde, skriver NME. Selv om Cooksey har saksøkt sønnen for mangfoldige millioner, anklager han altså sønnen for å være en bedrager som kun bryr seg om penger.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Tidligere denne uken fremla dommeren Stephen V. Wilson sin dom - Frank Oceans far har ikke klart å møte de nødvendige kravene for å gjøre sitt krav gjeldende. I rapporten fremgår det at «retten behøver ikke å dømme hvorvidt denne påstanden er sannferdig».


LES OGSÅ: — Overgrep rammer menn også.


Det er ikke første gang Oceans far har vært ute på et slikt oppdrag. Tilbake i 2012 skrev sangeren på Twitter at hans far forsøkte å saksøke ham for en million dollar. I et nå slettet Twitter-innlegg skrev Ocean: «Far vil saksøke meg for en million. Som om jeg skylder ham barnebidrag tilbake. Sørgelig tilfelle som kjøpte en foldekniv til meg da jeg var seks år gammel, og deretter forlot meg».

Frank Oceans forsvarer har bekreftet nyheten om saken til Pitchfork og forteller at det var en trist sak. «Jeg er lei meg over at min klient måtte gå gjennom dette her, og jeg er glad for at vi har kunnet bringe saken til en avslutning».

ANNONCE