Nyhet

Tidligere Marilyn Manson-gitarist død

GAFFA.no - alt om musikk.

Medstifter av og tidligere gitarist i Marilyn Manson, Scott Putesky, gikk bort i går (22. oktober) etter mange års kamp mot kreft. Han ble 49 år.

Scott Putesky var bedre kjent under artistnavnet Daisy Berkowitz, som var satt sammen av karakteren Daisy Duke fra den amerikanske actionkomedien «Dukes Of Hazzard» og den amerikanske seriemorderen David Berkowitz.

Han var leadgitarist i Marilyn Manson fra dannelsen av bandet i 1989 og frem til 1996. Halvveis inne i innspillingen av albumet Antichrist Superstar (1996) forlot Scott Putesky bandet grunnet kreative uenigheter med vokalisyt Brian Hugh Warner (Marilyn Manson), skriver den amerikanske avisen San Antonio Current. I et innlegg på Instagram skriver Manson at han til tross for uenighetene de to i mellom, vil minnes de gode stundene.


LES OGSÅ: Adele tilbudt 200 millioner kroner fra Vegas-hotell.

Etter arbeidet med Marilyn Manson har Putesky spilt i flere band som Jack Off Jill, Godhead og sitt eget prosjekt Three Ton Gate. Jack Off Jill har tatt avskjed med gitaristen i et innlegg på Facebook.

Artikkelen fortsetter under Instagram-bildet.Scott Putesky ble ifølge San Antonio Current diagnostisert med kreft i september 2013. I et intervju med musikkmagasinet Noisey fra 2014 snakket han blant annet om hvordan sykdommen hadde hatt en innvirkning på hans musikk og syn på livet.

— Det er litt som når du har kjøpt en ny bil og ser den type bil hvor enn du går. Jeg legger mer merke til kreft nå som jeg er omgitt av det. Jeg merker det og hører om det fra andre mennesker. Folk vil fortelle meg historier om deres kjære eller andre som er døde av det. Jeg forsøker å holde meg positiv, sa han blant annet den gang.

LES OGSÅ: Ukas konsertanbefalinger.


I videoen under kan du se Putesky fremføre låta Dope Hat fra debutalbumet til Marilyn Manson, Portrait Of An American Family (1994).

LES OGSÅ: Innrømmer stoffmisbruk.


ANNONCE