Nyhet

— Har maktet å nå ut til hele det norske folket

GAFFA.no - alt om musikk.

Ingebjørg Bratland har entret popverdenen – men nå er hun priset av folkemusikkmiljøet der hun har sine røtter.

Nå er hun tildelt Hilmar Alexandersen musikkpris 2017, og juryen kaller Bratland for «en flott og verdig vinner».

— Ingebjørg Bratland er en av våre unge folkemusikkutøvere som har maktet å nå ut til hele det norske folket og slik gjort en viktig og uvurderlig innsats for å gjøre norsk tradisjonssang – og norsk folkemusikk i det hele – kjent for folk flest. Hun er sjangeroverskridende og nå kjent som en av våre fremste sangere uansett sjanger, heter det i prisomtalen, som roser henne for å være «tro mot hjemstedet og dialekten sin».


LES OGSÅ: Møter kraftig kritikk for kommende konsert.

Prisen deles ut til minne om den store spellemannen Hilmar Alexandersen (1902-1993), og overrekkes Bratland under Hilmarfestivalen i Steinkjer 8. til 12. november.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Ingebjørg Bratland startet med kveding allerede som femåring, med Ellen Bojer Nordstoga – mor til Odd – som lærer. Som ungdom vant hun juniorklassen i kveding på Landskappleiken fire ganger, og i 2009 vant hun i seniorklassen.

LES OGSÅ: Ukas konsertanbefalinger.


Hun har gitt ut en rekke plater, og har vært med på å vinne Spellemann-priser både for Jul i Svingen og for Heimafrå med Odd Nordstoga. For sin egen debut Berre Meg fra 2013 ble hun nominert i viseklassen. Nå i oktober kom hennes tredje soloalbum Hjarteskjell. I november gjør hun fire konserter i de store byene inklusive sin Oslo Spektrum-debut, før det blir februarturné i 2018.

(©NTB)

ANNONCE