Nyhet

— Disse 22 artistene representerer selve «Lyden av 2018»

GAFFA.no - alt om musikk.

Er dette artistene som skal prege norske festivalplakater de kommende årene?

Arrangørene bak Trondheim Calling gikk tidligere i år ut og annonserte at antallet demoartister til neste års utgave av festivalen skulle dobles.

— Den enorme interessen festivalen har fått på landsbasis de siste årene, og mengden henvendelser vi har fått fra unge uetablerte artister utenfor region, gjorde at vi i år har valgt å gjøre demoportalen åpen for hele landet, sier bookingsjef Markus Sletten til GAFFA.

LES OGSÅ: Første slipp fra Tons Of Rock annonsert.

— Vi har vært strenge med oss selv med å plukke ut akkurat like mange trønderske artister som tidligere, men tar i år med flere artister totalt sett, fortsetter han.

«Lyden av 2018»

I dag er det klart hvilke 22 navn juryen har valgt ut til å følge i fotsporene til artister som Pom Poko, Highasakite, Bendik, Broen og The Fjords - som alle fikk stort utbytte av å spille som demoartist på festivalen på et tidlig tidspunkt i sine respektive karrierer.

— Etter en utrolig vanskelig og oppheta utvelgelsesprosess, sitter vi nå igjen med disse 22 artistene som representerer selve «Lyden av 2018», skryter Sletten.

LES OGSÅ: Trår til for albumformatet.

På listen over nye tilføyelser til programmet finner vi navn som alt har fått en del oppmerksomhet blant norske musikkelskere og presse, som Natalie Sandtorv (bildet) og Lüt.

Artikkelen fortsetter under videoen.

I tillegg kommer mer ukjente navn som bobler i undergrunnen som Ponette, Are You Having Fun Yet, Brenn, Catcoast, Chêne, Evil Has Landed, Frede Gabriel, Ganezha, Gerald Ofori, I Like To Sleep, Isák, Jimmy Smash, Johannes Holtmon, Killer Kid Mozart, Kristian Grostad, Nadia Warholm, Naoko, Palli, Sturla og Tilla.

— Vi ser at hip-hop og urban musikk fortsatt er utrolig populært og er stadig på vei til nye steder, som kommer til uttrykk hos Ganezha, lokale Gerald Ofori og den utrolig talentfulle artisten og produsenten Tilla. Samtidig ser det ut som gitarbasert musikk og den energifulle rocken aldri kommer til å gi slipp, noe Brenn, Killer Kid Mozart, og ikke minst tromsøbandet Lüt beviser på hver sin måte. Sist men ikke minst må vi trekke frem det utrolige sangtalentet i trønderske Nadia Warholm, som allerede i en alder av 19 år har pådratt seg interesse fra de store plateselskapene, avslutter bookingsjefen.

2018-utgaven av Trondheim Calling går av stabelen 1. til 3. februar.

LES OGSÅ: GAFFAs dekning av årets Trondheim Calling.

Tidligere har det blitt annonsert at festivalen flytter lokasjon til Trondheim sentrum til neste år. Studentersamfundet, Byscenen og Olavshallen blir festivalens hovedscener og det blir til sammen over 100 konserter på 15 ulike scener.

ANNONCE