Nyhet

Ble tildelt gjev jazzpris

GAFFA.no - alt om musikk.

Tirsdag ble den svenske musikeren Georg «Jojje» Wadenius tildelt den gjeve, svenske jazzprisen Guldkatten.

Det er Sveriges Radio som deler ut Jazzkatten-prisene, og den fineste – Guldkatten – er det publikum som stemmer fram vinneren av. Hedersprisen går til en som over lengre tid har «fylt publikums hjerter med jazzede musikalske opplevelser».

— Jeg ble utrolig overrasket. Jeg trodde virkelig ikke at jeg hadde en sjanse, sier Wadenius til TT etter å ha vunnet over navn som Bernt Rosengren, Merit Hemmingson, Nannie Porres og Svante Thuresson nominerade.


LES OGSÅ: Hun er det heiteste på hiphop-scenen akkurat nå.

— I mine selvironiske stunder tenker jeg at jeg antakelig har en litt bedre Facebook-side enn de andre nominerte, sier Jojje Wadenius, som slo gjennom i gruppen Made in Sweden på hjemmebane, og internasjonalt med jazzrockbandet Blood, Sweat & Tears på 70-tallet.

Deretter etablerte Wadenius seg som studiomusiker og har spilt inn med blant andre Diana Ross og Steely Dan. Han har også gitt ut soloalbum, skrevet barneviser og blitt tildelt svenske Grammis-priser.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Han har også en sterk norsk tilknytning, etter at han i 2001 etablerte Stable Studio sammen med Leif Johansen i Oslo. Her har han vært plateprodusent og musiker for artister som blant andre Silje Nergaard, Sigvart Dagsland, Anne Grete Preus, Jan Eggum, Rita Eriksen, Hilde Louise Asbjørnsen og Arild Andersen.


— Takk, alle fantastiske musikere som har vært med på å inspirere meg opp gjennom årene, skriver Wadenius nettopp på Facebook.

LES OGSÅ: Planlegger film om soul-legenden.

(©NTB)


ANNONCE