Nyhet

— Uberettiget og useriøst

GAFFA.no - alt om musikk.

Donald Fagen fra Steely Dan saksøker boet etter sin avdøde bandkamerat Walter Becker for eierskapet til bandets navn og musikk.

Fagens advokater leverte i forrige uke inn søksmålet til en domstol i Los Angeles. De hevder at da Becker døde i september, var boet hans forpliktet til å overholde en avtale mellom de to som gikk ut på at dersom en skulle dø eller på annen måte forlate bandet, ville den andre kjøpe tilbake den andres andeler i gruppa.

LES OGSÅ: Ukas konsertanbefalinger.


Beckers representanter kaller søksmålet for både uberettiget og useriøst. De sa mandag at den 45 år gamle avtalen var ugyldig da gitaristen døde.

— Etter vår mening forsøker Fagen på urettmessig vis å frata Walters familie fruktene av deres felles arbeid, heter det i en uttalelse fra boet, som på sin side hevder de har samarbeidet med Fagens advokater for å komme fram til en minnelig løsning.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Fagens advokat Skip Miller uttalte mandag at avtalen som er kjernen i saken, er like gyldig i dag som da den ble undertegnet.

— Fagen mener at Beckers bo har rett til å motta alle normale royalties fra sangene de skrev sammen. Men denne saken handler om bandets fremtid, og derfor vil vi forsvare kontrakten med full styrke, sa Miller.


LES OGSÅ: Hyller Tom Waits i Oslo.

(©NTB)

ANNONCE