Nyhet

Slipper låt i kjølvannet av Weinstein-skandalen

GAFFA.no - alt om musikk.

Countryartisten Keith Urban er klar med låten Female – som ble skrevet etter at avsløringene om Harvey Weinstein begynte å rulle.

Sangen ble sluppet som singel i USA onsdag, før Urban samme kveld fremførte den på Country Music Association Awards-seremonien i Nashville.

Billboard skildrer den som en medrivende, anthem-aktig låt der refrenget er «en rekke individuelle ord og korte fraser, som sammen bygger et komplekst portrett av en sterk kvinne».


LES OGSÅ: Ny headliner klar for Tons Of Rock.

— Rytmen er nærmest som et mantra, en slags messing; er «mother» og «nature» to atskilte ord, eller er det «Mother Nature», sier Urban til bladet om sangen, som er skrevet av Ross Copperman, Nicolle Galyon og Shane McAnally tidlig i oktober.

Artikkelen fortsetter under videoen.

— Som ektemann, og som far til to unge jenter påvirker den meg på mange måter. Og som en sønn – min mor lever. Det snakker til alle kvinnene i livet mitt, sier Keith Urban, som er nærmere Hollywood-avsløringene enn de fleste:


Skuespillerkonen Nicole Kidman har spilt i en rekke Weinstein-produserte filmer, blant dem «Cold Mountain», «The Others» og nå nylig «Lion», som hun ble Oscar-nominert for.


LES OGSÅ: Tar musikkjournalistikken i egne hender.

Hun gikk i oktober ut med støtte til alle kvinner «som tar til motmæle mot overgrep og maktmisbruk – enten det er vold i hjemmet eller trakassering på arbeidsplassen. Vi må utrydde slik atferd», uten å nevne Weinstein med navn, meldte Variety.

(©NTB)


ANNONCE