Nyhet

Skal gi ut «sjokkerende og brutal» selvbiografi

GAFFA.no - alt om musikk.

London-sangeren Lily Allen med bokavtale.

Denne uken kunne Lily Allen (bildet) og Bonnier-forlaget Blink annonsere at de har signert en avtale for publisering av Lily Allens foreløpig utitulerte selvbiografi i 2018.

I en uttalelse som er gjengitt i Rolling Stone sier artisten følgende:


— Noe av det vil nok være ukomfortabelt og sjokkerende og brutalt, men det vil være gode ting der også, gode tider. Jeg vil prøve å gjøre det morsomt. Det handler om meg, men jeg håper leserne vil kjenne seg igjen i mye av det. Det vil ikke være skrevet med skam. Det vil være sannhet.

LES OGSÅ: — Slik lager vi by:Larm.

Som datter av skuespiller Keith Allen og filmprodusent Alison Owen har Lily Allen vokst opp i og rundt rampelyset som fast inventar på Glastonbury-festivalen og i Londons legendariske elite- og kjendisklubb the Groucho Club.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Etter flere mislykkede forsøk på å få og beholde platekontrakter var det omsider Myspace og hennes selvutleverende tekster og bloggposter som hjalp henne å slå igjennom og få utgitt debutalbumet Alright, Still i 2006. Albumet var karakterisert av fengende, glade melodier med mørkere tekster om alt fra kjærlighetssorg og depresjon til problemer med å få råd til bolig, spise uten dårlig samvittighet og å komme seg bort fra plagsomme sjekkere på byen.


Frittalende og engasjert

Gjennom et tiår og tre album har Lily Allen gjort seg kjent som en frittalende og sosialt engasjert stjerne som ikke er redd for å si sin mening enten det gjelder det hun regner som svikt fra styremaktene eller personlige erfaringer med rusmisbruk, spontanaborter, skilsmisse og forfølgelser og angrep fra gale fans.

— En bok som denne dukker ikke opp særlig ofte, var kommentaren til administerende direktør Ben Dunn i forlaget. — Vi var fullstendig slått i bakken av forslaget og prøvematerialet. Dette vil ikke bare appellere til hennes generasjon og fans, men det snakker til en større gruppe om de sakene som vi står overfor i dagens samfunn.


LES OGSÅ: Anmeldelse av Anna Of The North på Parkteatret.

ANNONCE