Nyhet

Politiet har sikret seg rundt 100 gjenstander som har tilhørt Lennon

GAFFA.no - alt om musikk.

Tysk politi har sikret seg rundt 100 gjenstander som har tilhørt John Lennon – men som ble stjålet fra Yoko Ono i 2006.

Ifølge AP dreier det seg blant annet om tre dagbøker, to par av hans karakteristiske runde briller, et sigarettetui og håndskrevne noter, blant dem til Woman. Den ene dagboken inneholder John Lennons siste innføring – skrevet om morgenen 8. desember 1980, bare timer før han ble drept.

LES OGSÅ: Susanne Sundfør annonserer stor norgesturné.


Mens etterforskningen pågikk, fløy politioffiserer og advokater til New York for å få Yoko Ono til å bekrefte at tyvegodset var autentisk.

— Hun var sterkt preget følelsesmessig, og vi kunne tydelig se hvor mye disse gjenstandene betød for henne og hvor glad hun ville bli for å få dem tilbake, sier aktor Susann Wettley til AP om øyeblikket da de viste Ono tingene.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Polititalsmann Winfrid Wenzel beskriver det som «en spektakulær, uvanlig kriminalsak», da gjenstandene ble fremvist for pressen i Berlin tirsdag, etter at de mandag arresterte en mistenkt og raidet huset og bilene hans i Berlin – og fant flere Lennon-eiendeler.


LES OGSÅ: Tenåringsidolet David Cassidy er død.


Mistenkt nummer to – som er Yoko Onos tidligere sjåfør – bor i Tyrkia og er tidligere dømt i New York for forhold rundt de stjålne Lennon-memorabiliene. Nå vil tysk politi ha ham utlevert.

Politiet kom først på sporet av de stjålne Lennon-gjenstandene i juli da noen av dem dukket opp på lageret til et konkursrammet auksjonshus. Fortsatt leter de i forretningsavtaler og i datafiler for å finne hvordan tyvgodset endte opp i auksjonshuset.

(©NTB)


ANNONCE