Nyhet

Planla terrorangrep mot Bieber-konsert

GAFFA.no - alt om musikk.

En walisisk tenåring er funnet skyldig i å planlegge et terrorangrep i forbindelse med Justin Biebers konsert i Cardiff 30. juni i år. Den 17 år gamle gutten benekter alle anklagene.

På grunn av sin unge alder blir tenåringens navn holdt tilbake. 17-åringen ble imidlertid arrestert i Cardiff 30 juni, samme dag som den canadiske superstjernen Justin Bieber (bildet) holdt konsert i byen.

Det var kommet myndighetene til oppmerksomhet at tenåringen hadde søkt informasjon omkring konsertens sikkerhetsrutiner. I tillegg ble det funnet hammer, kjøkkenkniv og et selvmordsbrev i guttens ryggsekk da tenåringens hjem ble ransaket, skriver NME. I brevet beskrev han seg selv som en IS-soldat.


LES OGSÅ: Her er de første artistene til Øya 2018.

Tenåringen har avvist at han ville begå terrorhandlinger og fortalte i retten at han ikke trodde på islam, men hadde en «dum interesse for brutaliteten og volden i terrorisme». Han sa også at han aldri hadde til hensikt å gjennomføre en reell terrorhandling.

«Jeg ønsket å finne ut hvor lett det var for folk med interesse i terrorisme å gå på nettet for å få informasjon, fordi politiet og regjeringen forsøker å slå ned på terrorisme og radikalisering», fortalte tenåringen. «Jeg ønsket å finne ut om det overhodet var mulig, ikke for meg selv, men for andre».


Artikkelen fortsetter under videoen.

Dette til tross uttaler Sue Hemming fra «Crown Prosecution Service» – en uavhengig myndighet med ansvar for å gjennomgå og føre strafferettslige saker i England og Wales - at det var overveldende mange beviser som pekte på guttens skyld. «Tenåringens adferd over så mange måneder etterlater ingen tvil om at hans intensjoner var å drepe og lemleste så mange som mulig i et angrep som ligner på hendelsen på Westminster Bridge (hvor en terrorist 22. mars kjørte inn i en folkemengde, drepte fire og såret over 50, journ.anm). I tillegg var det beviser for at han var villig til å dø for en ekstremistisk sak. Han vil nå stå til ansvar for sine handlinger».


Tenåringen vil forbli varetektsfengslet frem til en endelig domsavhøring 10. januar 2018.

LES OGSÅ: I strupen på Post Malone.

2017 har bydd på flere voldsomme terrorangrep under konserter. 22. mai ble 23 personer drept av et bombeangrep etter Ariana Grandes konsert i Manchester Arena, og 1 oktober skjøt og drepte en mann 58 personer på en countryfestival i Las Vegas.


ANNONCE