Nyhet

Noel Gallagher klar med kosmisk pop – og saks

GAFFA.no - alt om musikk.

Den tidligere Oasis-gitaristen er klar med sitt tredje album kalt Who Built The Moon?, der han har tatt på seg «mer farverike klær».

Ifølge et like farverikt presseskriv som følger albumet, har «Noels musikalske evolusjon gått fra oppreist, men hårete, apemann til sonisk avansert, elektronisk, romjazzet fremtidsmann med små sølvstøvler på», står det å lese.

— Jeg elsker det presseskrivet! sier Gallagher til BBC , og karakteriserer sitt nye lydbilde som «kosmisk pop».


— Det er ikke så langt ute, det er bare annerledes. Det er fremdeles meg, men i mer farverike klær, erklærer Wonderwall-låtskriveren, nå 50 år. Noel Gallagher møtte Belfast-produsenten David Holmes ved en tilfeldighet.

LES OGSÅ: Anmeldelse av nytt album fra Marcus & Martinus.

— Han åpnet opp for en eventyrlyst i meg, og vi la ut på en reise. Dette er resultatet.


Med i bandet High Flying Birds på det nye albumet har Noel også den franske perkusjonisten Charlotte Marionneau, som kaller seg Le Volume Courbe. Men etter å ha trådt til på saks (!) bak Noel på TV-showet til Jools Holland , fikk hun ifølge BBC tilnavnet «The Scissor Queen».

Artikkelen fortsetter under videoen.


Det fikk broder Liam til å erklære i sosiale medier at han selv ville lete etter noen som kunne skrelle poteter live på konserten sin. Men Noel lar seg ikke affisere:

— Charlotte er … heltemodig. Hun mener det hun gjør, og det hun tar med seg inn i bandet er skarpskåren perkusjon, sier Gallagher om sitt første kvinnelige bandmedlem, som også trår til på megafon på en låt. Før han gliser og forteller om hvordan forbipasserende roper «Saks! Saks!» når de ser ham.

LES OGSÅ: Synger ut om «fake news».


— Det bryr meg ikke. Hun er i bandet og sånn er det.

(©NTB)

ANNONCE