Nyhet

To nye navn til Øyafestivalen

Etter all kontroversen rundt duoen PWR BTTM, er det nå klart at de ikke kommer til å spille i Tøyenparken i august – samtidig slipper festivalen to nye navn.

Etter all kontroversen rundt duoen PWR BTTM, er det nå klart at de ikke kommer til å spille i Tøyenparken i august – samtidig slipper festivalen to nye navn.

PWR BTTM har nå bestemt seg for å ikke turnere i august. Det betyr at det ikke blir noen opptreden på Øyafestivalen i sommer.

Det skjer etter at det har vært mye skriverier om duoen, som startet da Ben Hopkins, et av to medlemmer, for noen uker siden ble anklaget for å være «et seksuelt rovdyr og gjerningsmann med flere overgrep bak seg» i en lukket gruppe på Facebook.


LES OGSÅ: Avviser anklagene om voldtekt i ny uttalelse.

Det eskalerte raskt, og etter at et av de angivelige ofrene ble intervjuet i Jezebel, meldte flere amerikanske medier at managementet hadde droppet duoen og at en musiker som hadde jobbet med arrangementene til deres nye album, som ble anmeldt til fire stjerner her i GAFFA, samt turnert med duoen de siste årene, hadde trukket seg helt ut.

LES OGSÅ: Dette er de største norske festivalene – på Facebook.


Senere ble det nye albumet til duoen fjernet fra Apple Music og iTunes - i tillegg er flere musikkvideoer tatt ned fra YouTube. Plateselskapet Polyvinyl har distansert seg fra PWR BTTM - og gått så langt som å tilby refunderinger til fans som har brukt penger på musikken deres.

Nye navn på plass

I stedet er to nye navn bekreftet til Øyafestivalen i dag:


Amerikanske The Mystery Lights, som legges til på lørdagen, et dagsprogram som allerede inneholder The Hellacopters, Car Seat Headrest, Morudes + Bushman’s Revenge og Shame, og Migos, et av de aller største stjerneskudda innen hiphop akkurat nå, som kommer til Tøyenparken onsdagen for å spille på deres største scene.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Billettsalget går unna

I forrige uke ble de siste ukespassene til årets festival solgt ut.

— Vi nærmer oss innspurten av programmeringen, og er veldig takknemmlige for det gode billettsalget. Dette ligger an til å bli en fantastisk festivaluke. Det gjenstår noen navn til parken og en masse spennende, aktuell musikk til Øyanatt og Klubbdagen, sier pressesjef Jonas Prangerød i en kommentar til GAFFA.


Dagsbillettsalget har også gått svært godt de siste månedene, og nå er det under 1000 dagsbilletter igjen til fredagen med Pixies, The Shins, Cashmere Cat, Young M.A, Daniel Kvammen, Angel Olsen, Hurray For The Riff Raff og mange andre.

LES OGSÅ: Fjernes fra programmet til Øyafestivalen.

Onsdagen ligger ikke langt bak, og har høydepunkter som Lana Del Rey, Migos, Silja Sol, Bel Canto, Young Thug, Testament, Danny Brown og Spiritualized med Oslofilharmonien.


Øyafestivalen arrangeres i Oslo 8. til 12. august.

Billetter til festivalen kjøper du via GAFFA LIVE.

ANNONCE