Nyhet

Protesterer mot Trump med flygende Pink Floyd-griser

En arkitekt prøver nå å samle inn en kvart million dollar – for å sende opp fire flygende, gullfargede ballonggriser ved Trump Tower i Chicago.

En arkitekt prøver nå å samle inn en kvart million dollar – for å sende opp fire flygende, gullfargede ballonggriser ved Trump Tower i Chicago.

For tre år siden fikk Donald Trump installert et skilt med seks meter høye bokstaver som ifølge DNAinfo har irritert mange av innbyggerne i Chicago.

Arkitekt Jeffrey Roberts jobbet tidligere i arkitektfirmaet som tegnet det 98 etasjer høye Trump Tower. Han likte bygget, men fikk nok da gigantbokstavene ble installert. Dermed dukket ideen om å dekke dem til – iallfall for én dag. Grisene måler 9 ganger 4,5 meter – hver.


— Som designere er dette et bidrag vi kan gi til samfunnet, sier Roberts, som har satt i gang en crowdfundingkampanje med blant annet salg av T-skjorter for å finansiere installasjonen. Det er uvisst hvor mye som har kommet inn.

LES OGSÅ: The Rolling Stones annonserer Europa-turné.

De flygende grisene, kalt «Flying Pigs On Parade», er naturligvis inspirert av Pink Floyds gris – som først dukket opp på 1977-albumet Animals, og igjen inspirert av George Orwells «Animal Farm». Roger Waters har da også gitt sin velsignelse, og til og med lånt ut digitale tegninger av grisen – som han selv senest brukte under Desert Trip-festivalen i fjor.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Roberts ser for seg en dato i august eller september, da grisene festes i en lekter fortøyd i elven utenfor Trump Tower. Men det spørs om prosjektet får klarsignal av myndighetene i byen, lyder DNAinfos malurt i begeret.


— Når det kommer til stykket, er dette en svært rasjonell design og i direkte kontrast til den kaotiske naturen og bisarre påfunnene til vårt nåværende lederskap, skriver Roberts på prosjektets hjemmeside.

LES OGSÅ:

Ifølge Consequence of Sound ser Roberts for seg hvordan de flygende grisene kan turnere til «andre Trump-infiserte byer» i USA.


(©NTB)

ANNONCE