Flere store medier tar for seg hvorfor terrorangrepet i Manchester rettet seg nettopp mot Ariana Grande og hennes store ungjentepublikum – og mener det springer ut av kvinnehat.
Flere store medier tar for seg hvorfor terrorangrepet i Manchester rettet seg nettopp mot Ariana Grande og hennes store ungjentepublikum – og mener det springer ut av kvinnehat.
— Som så ofte er tilfelle, er kvinnehat en del av bakteppet for denne voldshandlingen, skriver Emily Crockett, tidligere Vox-reporter, nå i rockebladet Rolling Stone.
Hun peker på selvmordsbomberens demografiske valg av terrormål: En konsert fullpakket av unge jenter og kvinner, kommet for å høre «feministisk musikk», og fastslår at det «blir en syk påminnelse om hvor farlig det er å være kvinne i offentligheten i 2017».
LES OGSÅ: Sammen på scenen i Manchester dagen etter.
— Gjennom sine sanger og offentlige ytringer, har Ariana Grande tatt et sterkt standpunkt mot sexisme og objektifisering av kvinner, og hun gjør det vennlig, gledesfylt og uten unnskyldning. Hun tør også å snakke om sex på en positiv måte, ut fra ideen om at seksualitet er sunt, at den kan og bør uttrykkes på mangfoldige måter, uten skam, heter det fra Crockett, som peker på at nettopp skam er limet som holder kvinnene på plass. Ikke bare hos IS, men også i Vesten.
Betyr mye for fansen
Også New York Times tar fatt i hva Ariana Grande betyr for sine fans. Allerede i 2015 erklærte at hun «var lei av å leve i en verden der kvinner for det meste omtales som en manns tidligere, nåværende eller fremtidige eiendom. Jeg tilhører ingen andre enn meg selv, og det gjør ikke dere heller».
LES OGSÅ: «Er det pop man ønsker, har man kommet til den rette smed».
Ariana Grandes fanskare, kalt Arianators, teller 46 millioner følgere på Twitter og 106 millioner på Instagram. Fjorårsalbumet «Dangerous Woman», som hun nå var ute på verdensturné med, var ifølge NYT en «perfekt balanse mellom forelskelse og myndiggjøring».
(©NTB)